Csank: Ikszes meccsből jöttünk ki győztesen

Vágólapra másolva!
2010.11.07. 09:13
null
Csank János szerint a Ferencváros ellen olykor Fortuna is csapata mellé állt (fotó: Németh Ferenc)
Csank János, a Zalaegerszeg labdarúgócsapatának vezetőedzője a Ferencváros elleni 2–1-es győzelem után elismerte, együttese sikeréhez a szerencse is kellett, mert a vendégek olykor a mezőnyben jobbak voltak. Edzői reakciók a szombati NB I-es mérkőzések után.


ZALAEGERSZEG–FERENCVÁROS 2–1

Csank János, a Zalaegerszeg vezetőedzője: – Szerencsénk is volt. A Fradi összeállítását látva cserélni akartam, sőt a huszadik percben is, mégsem tettem, akkor már nem akartam „kinyiffantani” a játékosomat. A vezetéshez kellett egy kapushiba is, de ahhoz nekünk is ott kellett lennünk, meg kellett zavarnunk Justin Habert. El kell ismernem, a Fradi mezőnyben jobb volt, igaz nagy helyzetei nem voltak. Ellenfelünk veszélyes csapat, látszik rajta az edzői munka, egy ikszes meccsből ezúttal mi jöttünk ki győztesen.

A Győr, a Vasas és az MTK elleni meccs után a zöld-fehérek ellen is a hajrában vívta ki a győzelmet a zalai csapat, Csank János erre a következőképp reagált. „Erre gyúrunk… Mondom, néha szerencse is kell, főleg egy ilyen jó csapat ellen. Ugyanakkor hadd tegyem hozzá, hogy négy kezdő játékosunk hiányzott, így még értékesebb a sikerünk.”

PÁPA–VASAS 2–1

Véber György, a Pápa vezetőedzője: – Most elkaptuk a fonalat, és ha szerencsésen alakulnak az eredmények, akár a dobogón is állhatunk, de igyekszünk helyén kezelni mindazt, ami velünk, körülöttünk történik. Egy csapat igazi erejét az jelzi, ha gyengébb teljesítménnyel is képes begyűjteni a három pontot. Büszke vagyok játékosaimra, mert valódi csapatként dolgoztak együtt, egymásért. Szűcs Lajos olykor bravúrral védett, a hátvédek időnként hősiesen hárítottak, a középpályások és a támadók pedig megpróbáltak gólveszélyt kialakítani.

Komjáti András, a Vasas vezetőedzője: – Jól kezdtünk, Lázok János már az elején gyönyörű lövéssel veszélyeztetett, aztán jött az a szerencsétlen öngól, de ez sem törte meg lendületünket, egyenlítettünk, és újabb helyzeteket dolgoztunk ki. Sajnos el kell ismernem, hogy néhány játékosomnál kondicionális problémák vannak, márpedig ez jókora előnyt jelent az ellenfél számára a meccs hajrájában. Azt gondolom, az ikszre mindenképpen rászolgáltunk volna, azonban ezen már felesleges rágódni. Gratulálok a Pápának és Véber Györgynek a remek győzelmi szériához.

KAPOSVÁR–VIDEOTON 1–4

Sisa Tibor, a Kaposvár vezetőedzője: – Sok jót tényleg nem mondhat ilyenkor az ember, de optimista természet vagyok, és igenis voltak olyan dolgok, amelyek a tartásunkról árulkodtak. Ritka rosszul kezdtük a meccset, nyomban nehéz helyzetbe kerültünk, ismét egyéni hibákat követtünk el. Ezekből lelkileg nehéz volt jól kijönni. Sajnos az első három kapura lövésből három gól született, de úgy gondolom, így is látszódott, hogy nem bunkerfocit próbáltunk előadni. Nem szidom meg a futballistáimat, ám kétségtelen tény, a meccsből most nem jól jöttünk ki.

Mezey György, a Videoton vezetőedzője: – Kétségtelen, jól indult a számunkra a mérkőzés. Nagyon korán rúgtuk a gólokat, s azok így törvényszerűen szárnyaszegetté tették az ellenfelet. Egy ilyen kezdés valószínűleg minden csapatot megfogna. Ennek ellenére úgy ítélem meg, a Kaposvár egységes, jó csapat, nem csalódtam bennük. Jobbak voltunk, akadt még szép számmal helyzetünk, azt hiszem, ilyen különbséggel is megérdemelten győztünk.

HALADÁS–MTK BUDAPEST 2–0

Aczél Zoltán, a Haladás vezetőedzője: – Nagyon jólesik, hogy korábbi mesterem elismerően szól az együttesemről. Szerintem is jól futballoztunk. Labdarúgóim már a középpályán sok labdát szereztek, és a vendégek kapujára is nagyon veszélyesek voltak. Az akarattal nem volt baj, néhány játékosom erőnléte azonban nincs azon a szinten, hogy kilencven percen keresztül hajtson. Mégis úgy gondolom, egyetlen pillanatra sem forgott veszélyben a győzelmünk.

Garami József, az MTK vezetőedzője: – Érthetetlenül gyengén kezdtük a mérkőzést. Igaz, ehhez hozzátartozik, hogy a Haladás rendkívül jó futballal rukkolt ki. Több veszélyes gólhelyzetet is kialakított, nekünk viszont alig sikerült a hazai kapu elé kerülnünk, mert igen pontatlanul játszottunk, és sok labdát eladtunk. Szünet után már veszélyesebben játszottunk, voltak helyzeteink is, arra viszont nem volt bennünk kellő erő, hogy közelebb kerüljünk a hazaiakhoz, és szorosabbá tegyük a találkozót. Ezért mondom, nem érdemeltünk ma pontot.

PAKS–SIÓFOK 0–0

Kis Károly, a Paks vezetőedzője: – A kis hal is hal… El kell ismernem, nem tudtuk megismételni az előző két meccsen mutatott játékot. Az egy pontot is meg kell becsülnünk, hiszen az is sokat érhet a végelszámolásnál. A játékosok a teljesítőképességük határát súrolják, kérdés, hány fordulón keresztül bírjuk még ezt.

Ifj. Mihalecz István, a Siófok vezetőedzője: – Többet birtokoltuk a labdát, talán azt is mondhatom, hogy több helyzetünk volt – ha innen nézem, itt hagytunk két pontot. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első tizenöt percben a játékosok annyit passzoltak egymáshoz, mint az azt megelőző három meccsen… A bátor támadójátékunk majdnem győzelmet eredményezett.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2010/13,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik