Kései büntetővel nyert a ZTE a Fradi ellen

Vágólapra másolva!
2010.11.06. 19:39
null
A ZTE Haber kapus nagy hibája után szerzett vezetést (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A labdarúgó NB I 13. fordulójának rangadóján a hétvége előtt második Zalaegerszeg a harmadik Ferencvárost fogadta. A hazaiak Justin Haber hibáját kihasználva Balázs Zsolt révén hamar vezetést szereztek, és hiába támadott sokkal többet a folytatásban a Fradi, befejezései nem voltak pontosak, így nem változott a szünetig az állás. A folytatásban azután beértek a vendégek erőfeszítései, Rósa Dénes egyenlített, de a csattanó a végére maradt. Egy felesleges szabálytalanságért ugyanis (tán kissé szigorúan) büntetőt kapott a ZTE, amit Ahmet Delic értékesített, megszerezve a győztes gólt.

Hogy meddig marad második, illetve harmadik a tabella élmezőnyében a Zalaegerszeg és a Ferencváros, nem tudni, hiszen rendkívül változatos a bajnokság. Mindkét csapat volt már sokkal lejjebb is, de a tabella forduló előtti állása és a két együttes jelenlegi formája – a zöld-fehérek az utóbbi öt bajnokijukból négyet, a zalaiak hatból ötöt megnyertek –  alapján rangadót rendeztek Zalaegerszegen. A szurkolók számára biztató lehetett, hogy a legutóbbi három ZTE–Ferencváros bajnokin mindig esett legalább öt gól (2004–2005: 1–5; 2005–2006: 3–2; 2009–2010: 3–3).

Ennek ellenére az első félidőben csak egy találatot láthatott a találkozóra kilátogató népes szurkolósereg, de az nem akármilyen körülmények között esett. Mindössze a 4. percben jártunk, amikor egy potya góllal előnyhöz jutott a ZTE. A némi meglepetésre a kezdőben ismét szerepet kapó Justin Haber kiejtett egy jobbról érkező labdát, amelyet Simon Attila elől még el tudott ütni, ám az utóbb éppen Balázs Zsolthoz került, aki az üres kapuba passzolt. 1–0

A gól után hiába próbálkozott a Fradi, egy ideig nem tudott kibontakozni. Negyedóra után aztán fokozatosan átvette az irányítást, s már helyzetei is adódtak. A félidő felénél nagy egyenlítési lehetőség maradt ki: Marek Heinz passzával André Schembri kilépett a lesre állítással próbálkozó zalai védők között, egyedül vezette Vlaszák Gézára a labdát, de a jobb sarok mellé gurított.

A máltai csatár a folytatásban is aktív volt, Vlaszák azonban rendre megnyerte kettejük párharcát. Az utolsó öt percben nagyon beszorultak a hazaiak, de az FTC befejezései nem sikerültek, így nem változott az eredmény. A félidő krónikájához hozzátartozik, hogy sérülés miatt le kellett cserélni Balog Zoltánt, aki a Leon Panikvarral való ütközés után valószínűleg orrtörést szenvedett.

A szünet után egy ideig nem találta a ritmust a Fradi, kiegyenlített volt a játék, sőt Balázs akár duplázhatott volna, miután remek labdát kapott Horváth Andrástól, s átemelte Habert, ám Adriano fejjel mentett a gólvonal előtt.

Nem sokkal később aztán már egyenlő volt az állás. Heinz ívelt be a tizenhatos bal sarkától, Schembri becsúszva tette középre a labdát jobbról, s a Varga Róbert mögül kibújó Rósa Dénes a kapuba továbbított. 1–1

A 80. percben rövid időre meg kellett szakítani a játékot, mert a vendégszurkolók pirotechnikai eszközöket dobtak a pályára. Látszólag egyik csapat sem elégedett meg a döntetlennel, így élvezetes maradt a hajrá is, amelyben egy büntető és a csereként beálló Ahmet Delic döntött. A 89. percben két zalai is földre került fizikai kontaktus nyomán a tizenhatoson belül, Kassai Viktor pedig tizenegyest ítélt, amelyet a hazaiak csereembere biztos lábbal értékesített. 2–1 (A világ legjobb labdarúgó-játékvezetői között – joggal – számon tartott Kassai hasonló esetben vajon mit ítélt volna egy világbajnoki mérkőzésen?)

Ezzel a ZTE, amely már az ötödik bajnoki meccsét nyerte meg sorozatban, megerősítette második helyét a tabellán.


ZTE–FERENCVÁROS 2–1
 

 ÉRTÉKELÉSEK
„Jól játszott a Ferencváros, a középpályán lebontott minket. Nehéz volt a talaj, és egy kicsit a meccs is, mert a Fradi mezőnyfölényben volt" – mondta Csank János a Sport Tv-nek.

„Küzdős, hajtós mérkőzés volt, a nézők jól szórakozhattak. Mindenképpen nyerni szerettünk volna" – jelentette ki az első gólt szerző Balázs Zsolt.



xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2010/13,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik