Sokasodnak Prukner gondjai, Rósa újra kapitány lenne

Vágólapra másolva!
2010.07.27. 16:24
null
Rósa Dénes (balra) szívesen lenne Prukner László jobbkeze a pályán (fotó: Havran Zoltán - archív)
Éppen a legrosszabbkor, a pénteki, Paks elleni NB I-es nyitó mérkőzés előtt kezdtek el sokasodni a Ferencváros vezetőedzője, Prukner László gondjai. A felkészülés alatt senki, az utolsó napokban azonban többen is megsérültek, így a szerdai Ligakupa-találkozón nem a legerősebb zöld-fehér kezdő tizenegy lép majd pályára.

 

A Ferencváros immár szokásosnak mondható sajtóbeszélgetésén természetesen már a nyitó forduló Paks elleni mérkőzése volt a központi téma, de a "csatárhiány" is szóba került. A csapat vezetőedzője, Prukner László amiatt kesergett, hogy hiába úszták meg egy apróbb Schembri-sérüléssel szinte a teljes felkészülést, a rajt előtt egyik kapusa, Justin Haber és frissen igazolt alapembere, Józsi György is az ujját törte.

"A pénteki, Konyaspor elleni felkészülés meccsen Józsi György ujja maga alá fordult, Haber pedig egy vetődésnél törte el szintén az ujját – mondta Prukner. – Mindkettejük esetében azért szomorú a sérülés, mert szükségem lett volna rájuk, fontos lett volna a jelenlétük. Haber esetében minimum négy-öt hét kihagyásra kell számítani, így fontos lesz, hogy a holnapi nap folyamán véglegesítsük Mester Tamás szerződését. Új kapusunkra hosszú távon számítunk, de már a pápai Ligakupa-találkozón a kezdőben kap majd lehetőséget, mert nem kockáztathatom meg egyetlen egészséges kapusom, a szlovén Ranilovic rajt előtti szerepeltetését."

A továbbra is zöld-fehér színekért küzdő edző nem elégedett maradéktalanul minden kölcsönből visszarendelt játékosával, ám az edzéseken mindenkinek megadja az esélyt a bizonyításra. Mivel azonban fontos lenne számára, hogy minőségi csatárok szerepeljenek a keretben a jelenlegieken kívül is, továbbra is próbajátékosok érkeznek majd a Fradiba. A kedd délutáni edzésen egy litván gólkirályt néznek meg, Valdas Trakyst, aki Görögországból jöhet Magyarországra.

A Prukner László elmondása szerint alapembernek igazolt Józsi György ujja a Konyaspor ellen fordult maga alá egy becsúszásánál, és furcsa ezt leírni egy ferencvárosi játékos esetében, de úgy belilult, hogy mindenképpen kihagyja a rajtot.

"Egy ártalmatlan szituációnál történt az eset, és, a hüvelykujjam szinte leszakadt a kezemről – emlékezett Józsi. – Beleborzongok, ha visszagondolok. Mostanra szerencsére stabilizálták az ujjam, kaptam egy rögzítőkötést, ám a Paks elleni biztosan nem léphetek pályára. Egyelőre annyi biztos, hogy csütörtökön műtenek a Sportkórházban."

Lipcsei Péter visszavonulásával fontossá vált a kérdés, hogy ki örökli a legendás 6-os karszalagját. A játékosok a héten szavaznak erről, hiszen a rajtig mindenképpen dönteni kell a kérdésben. Az egyik legrutinosabb futballista, az új szerepkörében is otthonosan mozgó Rósa Dénes vállalná a kihívást.

"Természetesen óriási megtiszteltetés lenne a felkérés a csapattársak részéről, nem mondanék nemet a csapatkapitányságra – kezdte lelkesen Rósa. – A héten szavazunk a társakkal és két embert választunk, akikhez Prukner László még két játékost hozzácsap, így alakul majd ki a négytagú játékostanács is. László Csaba idején voltam már a Fradi kapitánya, tudom, mit vállalnék, és mivel úgy érzem, mindenkivel megtalálom a közös hangot és az összes társammal megfelelő a viszonyom, szerintem el tudnám látni a feladatot."

Rósa nemcsak kapitányként, hanem csatárként is lehetőséget kaphat, hiszen az edzőmérkőzések alapján erre lehet következtetni.

"Kétségtelen, hogy az utóbbi találkozókon elöl játszottam, és nemcsak a két csatár mögött, hanem támadóként is pályán voltam. Az azonban, hogy a tétmeccseken hol játszom, majd az edzőn múlik. A szurkolóknak markáns, szervezett csapatot ígérhetünk és remek, munkás, küzdő társaságot, úgyhogy remélhetőleg sikeresek leszünk a pályán – folytatta a rutinos labdarúgó. – A felkészülés nagyszerűen sikerült, jó erőben vagyunk és mindannyian bizakodunk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik