Pavicsevics kispadra kerülhet, Rudnevs távozik

Vágólapra másolva!
2010.07.19. 09:03
null
Pavicsevics (5) az előző idényben 13 gólig jutott az NB I-ben, de egyelőre erősen kérdéses, mikor ünnepelhet legközelebb a ZTE mezében (Fotó: Czerkl Gábor)
A Zalaegerszeg vezetőedzője, Csank János a Nemzeti Sportnak elmondta, sohasem fogja feldolgozni, hogy a KF Tirana búcsúztatta csapatát az Európa-liga selejtezőjében. A szakember szerint a kiesés oka, hogy két meghatározó csatára nem a mérkőzésekre koncentrált. A mesteredző hozzátette, Artjoms Rudnevs távozását biztosra veszi, Darko Pavicseviccsel viszont komolyan el kell beszélgetniük, mert a montenegrói támadó a jelenlegi hozzáállásával könnyen a kispadon találhatja magát.

 

RUDNEVS ÜGYE HAMAROSAN LEZÁRUL
 

Információink szerint legkésőbb 48 órán belül pont kerül a ZTE FC lett csatára, Artjoms Rudnevs átigazolási ügyének végére. Mint ismeretes, Rudnevs iránt több csapat is érdeklődött, legkomolyabban a lengyel bajnok Lech Poznan, amely már hónapok óta kapcsolatban áll a Zalaegerszeggel. A Nemzeti Sport Online lengyel forrásokból úgy értesült, a tárgyalások az utolsó szakaszukhoz érkeztek, és legkésőbb két napon belül le is zárulnak, így a támadó akár már a héten Lengyelországba költözhet.

„Igazából sohasem emésztem meg, hogy a Tirana kiejtett bennünket az Európa-ligából – kezdte a Nemzeti Sport Online-nak adott interjút a ZTE vezetőedzője, Csank János. – Sokat gondolkoztam azon, milyen összetevői voltak a búcsúnak, és a következőre jutottam. Az elsődleges ok egyértelműen az, hogy az elöl lévő két futballista, Artjoms Rudnevs és Darko Pavicsevics az elmúlt hetekben mással volt elfoglalva, mint ami a feladata lett volna."

„Hogy mit értek ezen? Júniusban és júliusban másról sem lehetett hallani, hogy melyikük hol folytatja a pályafutását. Röpködtek a csapatnevek, ők pedig nem tudták függetleníteni magukat az eseményektől. Ennek ellenére megvoltak a lehetőségeink, a továbbjutást még úgy is kiharcolhattuk volna, hogy az albán kapus bravúrosan védett. Amennyiben ezt a mérkőzést nem az átigazolási szezonban játsszuk, hanem valamikor idény közben, akkor simán túljutunk riválisunkon" – tette hozzá a szakember, aki Rudnevs és Pavicsevics jövőjéről is beszélt.

„Abban biztos vagyok, hogy Rudnevs elszerződik tőlünk, Darko Pavicsevics ugyanakkor pszichésen nincs olyan állapotban, hogy lendíteni tudna rajtunk. Nem dúskálunk a góllövő támadókban, ám sajnos mostanában eggyel kevesebben vagyunk a pályán, ha ő is játszik. A labdát nem tartja meg, gólt nem lő, a védekezésből nem veszi ki a részét, és ha ez nem változik, könnyen a padon találhatja magát. Ha szükséges, elbeszélgetek vele, de meglehet, a tulajdonosnak is kellene vele egy találkozót kezdeményeznie. Az ő pénze forog kockán: a kispadról ugyanis ritkán vesznek játékost..."

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik