A Zalaegerszeg a Paks elleni győzelemmel kezdte az idényt

Vágólapra másolva!
2009.07.25. 22:08
A Soproni Liga nyitó fordulójában a házigazda ZTE FC 2–1-re legyőzte a Paksi FC-t. A találkozó góljait Artjoms Rudnevs, Balázs Zsolt, illetve Böde Dániel szerezte.
Jogos a zalaegerszegiek öröme: győzelemmel kezdték a Soproni Liga 2009–2010-es kiírását
Fotó: Unger Tamás
Jogos a zalaegerszegiek öröme: győzelemmel kezdték a Soproni Liga 2009–2010-es kiírását
Jogos a zalaegerszegiek öröme: győzelemmel kezdték a Soproni Liga 2009–2010-es kiírását
Fotó: Unger Tamás
Jogos a zalaegerszegiek öröme: győzelemmel kezdték a Soproni Liga 2009–2010-es kiírását

A nyári átigazolási szezonban ellentétes utat bejáró csapatok mérkőztek a ZTE Arénában szombat kora este: a házigazda zalaegerszegieknél nagy volt a jövés-menés, ellenben a paksiak zömmel a tavalyi keretre támaszkodva vágtak neki az új idénynek.

Az előző bajnokságban nagyszerű tavaszi teljesítményüknek köszönhetően negyedik helyen végző zalaiak kezdték jobban a találkozót, és már az ötödik percben megszerezhették volna a vezetést, ám ekkor még hiba csúszott a befejezésbe.

Nem úgy, mint tíz perccel később: az egész mérkőzés folyamán igen aktív Artjoms Rudnevs talált be Balázs Zsolt gólpassza után (1–0).

Az éledező paksiak éppen kezdték átvenni a kezdeményezést, amikor az első félóra végén egy meglehetősen érdekes szituációt követően büntetőhöz jutott a vendéglátó csapat – a gólhelyzetben kilépő Rudnevset vágta fel a 16-son kívül Szabó János, ám nem a várható piros lap és szabadrúgás, hanem sárga lap és 11-es következett –, de Balázs Zsolt nagy erejű lövése a kapu fölé szállt.

A 42. percben aztán Balázs korrigált, és Kocsárdi Gergely beadását követően kétgólosra növelte a ZTE előnyét, amely így nyugodtan készülődhetett a második játékrészre (2–0).

A meccs zalaegerszegi lehetőségekkel folytatódott, ám Rudnevs előbb elveszített egy párbajt Csernyánszki Norberttel szemben, majd 13 méterről leadott kapáslövése csattant a kapufán, így maradt az állás.

A vendégek Tököli Attila távoli, majd Éger László közeli lövésével veszélyeztettek, ám előbbi centiméterekkel a kapu mellé tüzelt, utóbbi kísérletét pedig nagy bravúrral hárította Vlaszák Géza.

Két újabb zalai helyzetet követően a 78. percben szépíteni tudott a Paks: a reklamáló Leon Panikvar mellett üresen maradó, amúgy előzőleg csereként beálló Böde Dániel lőtt közelről a kapuba (2–1).

A találkozó hajrájában ismét Rudnevs előtt adódott lehetőség, ám ezúttal a bal oldali kapufa akadályozta meg az újabb hazai gólt, így maradt a 2–1-es zalaegerszegi siker.

SOPRONI LIGA


Nézőszám: 4 410
Játékvezető: Kassai
Asszisztensek: Erős, Vámos
Tudósító: Bozó Péter

KEZDŐCSAPATOK
ZTE FC PAKSI FC
1 Vlaszák 77 Csernyánszki
2 Kocsárdi 25 Nikolov
18 Kovács G. 73 Éger
16 Máté P. 30 Szabó J.
8 Panikvar 11 Pintér A.
20 Sluká 15 Horváth L.
14 Kamber 6 Zováth
4 Todorovics 33 Lisztes
7 Illés Gy. 7 Báló
11 Rudnevs 10 Kiss T.
17 Balázs Zs. 21 Tököli
Vezetőedző: Csank János Vezetőedző: Gellei Imre

Gólszerző: Rudnevs (15.), Balázs Zs. (42.), ill. Böde (78.)
Csere: Illés Gy. h. Magasföldi (59.), Sluká h. Horváth I A. (62.), Balázs Zs. h. Szalai T. (83.), ill. Horváth L. h. Böde (a szünetben), Báló h. Sipeki (50.), Pintér A. h. Heffler T. (78.)
Sárga lap: Todorovics (21.), Panikvar (33.), Rudnevs (85.), Kamber (92.), ill. Éger (19.), Szabó J. (30.), Pintér A. (55.), Nikolov (68.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik