Révésznek elege lett a 0–4 után: fizetéscsökkentés és vasszigor

Vágólapra másolva!
2009.03.17. 07:38
A Debrecen elleni regionális derbin elszenvedett 4–0-s vereség már sok volt Révész Attilának: a Nyíregyháza klubmenedzsere drasztikus módszerekhez nyúl az elvesztett bajnoki után. A Szpari főnöke elmondta: fizetéscsökkentésre számíthatnak a gyengén teljesítők, és aki nem ért egyet a büntetéssel, az mehet, amerre lát – már ha talál magának csapatot.
Besokallt a szombati játék után Révész Attila: a klubmenedzser vasszigort ígér
Fotó: Czeglédi Zsolt
Besokallt a szombati játék után Révész Attila: a klubmenedzser vasszigort ígér
Besokallt a szombati játék után Révész Attila: a klubmenedzser vasszigort ígér
Fotó: Czeglédi Zsolt
Besokallt a szombati játék után Révész Attila: a klubmenedzser vasszigort ígér
„Az előző két fordulóban, az Újpest és a Haladás ellen is vereséget szenvedtünk, de a labdarúgók hozzáállásával nem volt gondom, mi több, az első félidőben Debrecenben sem észleltem nagyobb problémát.

A folytatásra azonban kiderült, hogy az eltiltott két védőnket, Yves Simplice Mboussit és Sabin-Cosmin Goiát nem tudjuk pótolni, a lehetőséget kapó futballisták pedig nem éltek a bizalommal. Többeken azt éreztem, elég nekik, ha megkeresik a maguk kis pénzét, jól elvannak a langyos vízben. Márpedig én ebből nem kérek, ez így nem mehet tovább…” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a Nyíregyháza szakvezetője, aki úgy érzi, játékosai cserbenhagyták.

A klubmenedzser elmondása szerint több labdarúgó is oldottabb, jobb hangulatú tréningeket kért egy csapatgyűlésen, majd – noha kívánságuk teljesült – főleg ők nyújtottak kritikán alulit a Debrecen elleni mérkőzésen. Márpedig egy ekkora presztízsű derbin ilyen súlyos vereség szinte megbocsáthatatlan bűn a szurkolók szemében – főleg, ha az együttes nem is hajt.

„Kijelenthetem, újra vasszigor lesz a gyakorlásokon, ahogy az sem titok, ezért a teljesítményért nem tudunk, de nem is akarunk a mi szintünkön nagynak számító összeget fizetni. Az egész csapat büntetést kap, de öten különösen megérzik majd az elvonást” – mondta Révész.

„Arra számítok, hogy valamennyien átérzik, a mutatottnál jóval többet kell nyújtaniuk. De akkor sincs probléma, ha valaki nem ért egyet a büntetéssel: aki talál magának klubot, azonnal távozhat! Ahogy ismerem a futballistákat, azt mondják majd kedden, rendben van a büntetés, azonban csak akkor vegyem el a pénzüket, ha az elkövetkező mérkőzéseken nem szereznek meg bizonyos pontszámot. Hajlok az ésszerű kompromisszumra, nem a pénzelvonás a célom…” – tette hozzá.

A RÉVÉSZ ATTILÁVAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik