Az FC Fehérvár esélyt sem adott a paksi együttesnek, nyert 3-0-ra

Vágólapra másolva!
2008.04.26. 21:19
Könnyed győzelmet aratott a fehérvári együttes a magyar labdarúgó-bajnokság (Soproni Liga) 25. fordulójában Paksi FC ellen. Az első félidőben Dvéri, majd a második félidőben Nagy Dániel, a hosszabbításban pedig Koller is betalált és ezzel 3-0-ra megnyerte a mérkőzést.
Sitku Illés (piros-kékben) gólpasszal segítette csapatát
Fotó: Meggyesi Bálint
Sitku Illés (piros-kékben) gólpasszal segítette csapatát
Sitku Illés (piros-kékben) gólpasszal segítette csapatát
Fotó: Meggyesi Bálint
Sitku Illés (piros-kékben) gólpasszal segítette csapatát

Gyorsan egymásnak estek a csapatok, az első 10 percben több helyzet is akadt, a legveszélyesebb Mohl 25 méteres lövése volt a 7. percben, mely Salamon lábán megpattant és a jobb kapufát érintve pattant szögletre.

A 22. percben aztán megszerezte a vezetést a Fehérvár. Történt ugyanis, hogy Sitku a 11-es pontról tette vissza a labdát Dvérinek, aki 18 méterről a jobb felső sarokba lőtt. 1–0.
Gyorsan egyenlíthetett volna a Paks. A 29. percben Báló adta be a labdát balról, amit Éger megcsúsztatott, így lett jó Márkusnak, aki 4 méterről, ballal mellé lőtt.

Az eredmény a félidőben már nem változott, egy jól eltalált lövésnek köszönhetően, megérdemelt eredménnyel vonulhatott pihenni a fehérvári csapat.

A 2. félidő elején ismét hatalmas lehetősége volt a tolna megyei csapatnak az egyenlítésre. Az 51. percben történt, hogy Kiss Tamás beadását követően Sebők kapus Márkus elé ütötte a labdát. A csatár szerencsétlenségére nem találta el jól a játékszert, így lövésénél Horváth Gábor menteni tudott a gólvonalról.

Gólt mégis a hazaiak szereztek. Nagy Dániel indult meg a paksi térfélen, majd 25 méterről lövésre szánta el magát. A labda a felső lécről bevágódott a kapuba, ezzel 2–0. Történt mindez a mérkőzés 70. percében.

Gellei Imre cserékkel próbált javítani csapata játékán, de eredményt nem ért el ezzel.
A hosszabbítás második percében Simek szögletét Koller váltotta gólra, ezzel 3-0.

Ha a vendégek ki tudták volna használni helyzeteiket, akkor esélyük lehetett volna egy számukra elfogadhatóbb eredmény kiharcolására. Azonban ez nem jött össze nekik, így könnyedén tartotta otthon a pontokat az FC Fehérvár.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Sóstói Stadion
Nézőszám: 3500
Játékvezető: Veizer
Asszisztensek: Márkus T., Pápai Z.

A KEZDŐCSAPATOK:
FEHÉRVÁR PAKS
1 Sebők Zs. 1 Kovács A.
20 Lázár P. 27 Kriston
5 Koller 73 Éger
3 Horváth G. 3 Salamon
4 Mohl 14 Hanák
14 Farkas B. 16 Heffler
6 Sifter 6 Zováth
7 Simek 49 Horváth S.
10 Dvéri 7 Báló
11 Dajics 8 Márkus
9 Sitku 10 Kiss T.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Disztl László Gellei Imre

Gólszerző(k): Dvéri (22.), Nagy D. (70) Koller (92.)
Csere: Dajics helyett Nagy D. (szünetben) Sifter helyére Csobánki (84.) Dvéri helyére Lattenstein (86.) ill. Báló helyett Csehi (58.), Horváth S. helyett Böde (72.), Kiss T. helyett Weitner (76.)
Sárga lap: Horváth G.(44.) Nagy D. (66.) Koller (82.) ill. Horváth S. (35.), Éger (87.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik