A Zalaegerszeg nyerte a heves esőzés miatt félbeszakadt mérkőzést

Vágólapra másolva!
2007.08.23. 23:03
A Ligakupa 2. fordulójában a csütörtökre maradt egyetlen találkozón a Zalaegerszeg hazai pályán biztosan, négy góllal verte a vendég siófoki együttest. A mérkőzést az első félidőben az égszakadás miatt félbe kellett szakítani. A szünetben a hazaiak 1-0-ra vezettek, majd a második félidő közepén 13 perc alatt lőtt három góljukkal bebiztosították újabb sikerüket.
Szlavko Petrovics együttese még pontot sem vesztett, gólt sem kapott a Ligakupában
M. Németh Péter
Szlavko Petrovics együttese még pontot sem vesztett, gólt sem kapott a Ligakupában
Szlavko Petrovics együttese még pontot sem vesztett, gólt sem kapott a Ligakupában
M. Németh Péter
Szlavko Petrovics együttese még pontot sem vesztett, gólt sem kapott a Ligakupában

Egy mérkőzés maradt csütörtökre a Ligakupából, a Zalaegerszeg gárdája a Siófokot fogadta. A hazaiak Kaposváron győzelemmel kezdték a sorozatot, a vendégek pedig döntetlent értek el a REAC ellen.

Kiegyenlített játék folyt az első félidőben, a kapura azonban a ZTE némileg veszélyesebb volt. Az időjárás nem volt kegyes a játékosokhoz és a nézőkhöz, hatalmas eső zúdult Zalaegerszegre. Az irreális körülmények miatt meg is kellett szakítani a játékot, de végül folytatódhatott a mérkőzés.

A 26. percben egy szép egyéni teljesítmény után a zalaiak megszerezték a vezetést: Balázs Zsolt a félpályától indult el a kapu felé, elvitte a védők mellett a labdát, majd 15 méterről a kapuba lőtt.

A második felvonás elején a siófokiak belementek egy kicsit nyíltabb játékba, ám hiába adogattak olykor formásan mezőnyben, komoly gólhelyzetekig nem jutottak.

Nem úgy a hazaiak, akik a kissé fellazult vendégvédelem ellen három újabb találatot értek el, mindezt tizenhárom perc alatt.

A ZTE így két fordulót követően két győzelemmel a csoport első helyén áll, hat rúgott góljuk mellett még nem kaptak egyet sem.

A Siófok viszont nyeretlen maradt, REAC elleni 1-1-s döntetlenjük mellett elszenvedték első vereségüket a sorozatban.

LIGAKUPA, B-CSOPORT, 2. FORDULÓ

ZALAEGERSZEGI TE - BFC SIÓFOK 4–0 (1–0)
Zalaegerszeg, 800 néző. Vezette: Solymosi P. (Tóth I., Iványi)
ZTE: Pogacsics – Sámson, Balogh T., Kádár T., Rácz – Lukács (Sági, 63.), Horváth András, Kottán K. (Bozsik, 58.), Majoros – Molnár T., (Fülöp, 76.), Balázs Zs. Vezetőedző: Szlavko Petrovics
SIÓFOK: Balikó – Ambrus, Sütő, Eugeno, Köntös – Csopaki (Kárpi, 90.), Lipcsei (Horváth A., 62.), Disztl M., Selei – Horváth P., Kozmor. Vezetőedző: Botos András
Gólszerző: Balázs Zs. (26.), Molnár T. (67.), Majoros (70.), Horváth A. (79.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik