Langyos első félidő, kései ébredés és gól nélküli döntetlen Újpesten

Vágólapra másolva!
2007.03.21. 20:38
Langyosnak induló játékkal kezdtek a csapatok Újpesten, ennek eredménye egy vérszegény első félidő lett. A szünet után ugyan felpörögtek Kovácsék, de ekkor a szerencse is elpártolt tőlük, így a döntés a továbbjutásról a visszavágón születik majd.
Mészáros (balra) és Kovács Zoltán harcolnak a labdáért
Mészáros (balra) és Kovács Zoltán harcolnak a labdáért
Mészáros (balra) és Kovács Zoltán harcolnak a labdáért
Mészáros (balra) és Kovács Zoltán harcolnak a labdáért

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

Helyszín: Szusza-stadion
Nézőszám: 4000
Játékvezető: Gergely Sándor
Asszisztensek: Farkas, Deutsch Sz.
ÚJPEST DVSC
1 Balajcza 24 Csernyánszki
2 Zaleh 22 Bernáth
19 Vaskó 17 Mészáros N.
24 Böjte 16 Komlósi
25 Vermes 3 Szatmári
6 Kőhalmi 30 Kiss Z.
17 Erős K. 5 Vukmir
32 Korcsmár 9 Sándor T.
31 Nagy O. 19 Dzsudzsák
10 Kovács Z. 4 Leandro
28 Tisza 26 Sidibe
Vezetőedző: Vezetőedző:
Urbányi István Miroslav Beránek
Cseré(k): Kőhalmi helyett 16 Freud (61.), erős helyett 7 Kopunovics (75.), Nagy O. helyett 15 Kiss Z. (87.) ill. Szatmári helyett 18 Zsolnai (78.), Dzsudszák helyett 7 Dombi (87.)

Ennek megfelelően közepes iram és visszafogott futballisták jellemezték a kevés helyzettel tarkított első félidőt.

Az Újpest elsősorban gyors támadásokkal és Tisza távoli beíveléseivel próbált helyzeteket kialakítani, de Csernyánszki mindannyiszor a helyén volt, bár komoly védenivalója Vaskó és Kovács Zoltán fejesén kívül nem volt. Ha azok egyáltalán komolynak voltak nevezhetők.

A másik oldalon szintén nem lehetett panasz Balajczára, hiszen biztosan hatástalanította a debreceniek távoli bombáit, bár a huszadik percben Dzsudzsák megpattanó lövése majdnem őt is megtréfálta.

A játék képét tekintve tehát egyik csapat sem érdemelte volna meg a vezetést, a játékvezető pedig egy percet sem hosszabbított a langyosra sikeredett első játékrészen.

A második félidőben egy kicsit felpörgött a játék, ez pedig elsősorban a hazai csapat játékosainak volt köszönhető.

Tisza újabb és újabb beíveléseire az egyre aktívabb Kovács Zoltán ugyan többször is jól érkezett, de hol Csernyánszkinak, hol pedig a szerencsének köszönhetően nem született meg a vezető gól.

A hazaiak nem lankadtak, és észrevehetően mindent megtettek azért, hogy legalább egy-két gólos vezetéssel várhassák a visszavágót, míg a vendégcsapat nem tudott ugyanarra a szintre felpörögni.

Végül nem született meg a várva-várt gól egyik oldalon sem, így a visszavágó teljesen nyitott, és a Debrecen – hazai pálya ide vagy oda – nem várhatja karba tett kézzel a második összecsapást - különösen ilyen vérszegény játékkal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik