Női kosár Euroliga: A veretlenségünk nem téma az öltözőben – Gabby Williams

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2021.03.17. 09:25
null
Gabby Williams szerint fontos, hogy koncentráltan kosárlabdázzanak a játékot jól olvasó vetélytárs ellen (Fotó: Földi Imre)
A Sopron Basket hazai pályán vívhatja ki a négyes döntőbe jutást a Lyon ellen a női kosárlabda Euroligában, sikerét szerda este alapozhatja meg.

 

Két orosz sztárklub, a Jekatyerinburg és a Kurszk, valamint a Sopron Basket és a francia Lyon oda-vissza vágós párharcban dönti el, melyik két csapat jut be az Euroliga áprilisi final fourjába – ehhez a szervezők a korábbiaknál még egy fokkal szigorúbb előírásokat szabtak meg. Az érkezéskor bemutatott negatív PCR-teszt után újabbra, a hotelben levett minta alapján egy helyszínire volt szükség ahhoz, hogy a különböző „részegységek” tagjai érintkezhessenek egymással. Az eredmény megérkezéséig negatív gyorstesztekkel lehetett a szállodában tartózkodni, s mivel nem börtönről van szó, természetesen bárki elindulhatott egészségügyi sétára a Lövérekbe, vagy megnézhette a belváros csodás látványosságait – csak éppen a buborékba nem mehetett vissza többé, ezért mindenki ellenállt a nagyvilág csábításának...

A francia Lyon sorait erősíti a Sopron Basketnél 2014 és 2020 között pattogtató szerb Alekszandra Crvendakics, ugyanakkor hiányzik egyik fontos kosárlabdázója, az amerikai-izraeli Alysha Clark. Ám így is remek csapat, amely a nemzetközi porondon sokkal meggyőzőbb, mint odahaza. A magyar együttes egyik kulcsembere az amerikai Gabby Williams lehet, aki az előző idényben még a szintén francia Montpellier-t erősítette. Kicsit kezd már megbolondulni a koronavírus-helyzet nehézségei miatt, de annak nagyon örül, hogy egészséges, van fedél a feje felett és képes alkalmazkodni a kihívásokhoz.

„Szuper, hogy ismét klubunk a rendező, már kezdem megszokni a buborékrendszer sajátosságait – szögezte le a kiváló bedobó, aki vaskos könyvvel foglalt helyet a szálloda bárjának asztalánál. – Szeretnénk elvégezni a feladatunkat, vagyis továbbjutni. A francia csapatokra jellemző, hogy fizikailag nagyon erősek és keményen játszanak. A Lyon sok energiát merít abból, hogy egységes, jól olvassa a pályán történteket minden pillanatban, játékosai több szempontból is kiválóak, ezért nagyon veszélyes rivális már hosszú ideje.”    

A 24 éves Williams szerint a legfontosabb az lesz, hogy megakadályozzák a Lyont abban, hogy elkapja a fonalat támadásban, és koncentráltnak, nyugodtnak kell maradniuk, hogy a több poszton is bevethető játékosok ne okozzanak zavart. Mivel Gabby Williams félig francia, jól ismeri a helyi csapatokat és kosarasokat, ami előny és hátrány, hiszen ő sem szolgálhat sok újdonsággal... Mindenesetre a Sopron Basket egyelőre veretlen ebben az évadban minden porondon, vagyis kijelenthetjük, hogy az erő vele van!

„Minden győzelemnek örülünk és megünnepeljük, ám a veretlenségünk nem téma az öltözőben – jelentette ki Williams.  – Külön, egyenként készülünk a mérkőzésekre, egy nap csak egy találkozóra koncentrálunk, vagyis jelenleg arra, hogy felülmúljuk a Lyont. Egyik fő célom, hogy szerepeljek az Euroliga négyes döntőjében, most, a karrierem korai szakaszában már eljutottam a kapujába, ami nagyszerű. Ha sikerül belépnem, igyekszem a teljesítményemet még magasabb szintre emelni!”    

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS (SOPRON)
Március 17., szerda
15.00:
Dinamo Kurszk (orosz)–Jekatyerinburg (orosz)
18.00:Sopron Basket–Lyon (francia)

VISSZAVÁGÓ
Március 19., péntek
17.00:
Jekatyerinburg (orosz)–Dinamo Kurszk (orosz)
20.05:Lyon (francia)–Sopron Basket

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik