Női kosár Euroliga: a végletekig húzta a döntést a Landes

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2020.12.03. 21:31
null
A végletekig húzta a döntést a Landes (Fotó: Basket Landes - Officiel/Facebook)
Hosszabbításba torkollott a két francia női kosárlabdacsapat soproni Euroliga-ütközete, amelyet a 13 pontos hátrányt ledolgozó Bourges végül nem tudott megnyerni – a Basket Landes örülhetett.

Csütörtökön francia házirangadó szerepelt a soproni Euroliga-buborék menüjében, a kedden a Sopron Basket által 70–60-ra elpáholt Bourges Basket és a Basket Landes csapott össze.

A hangpárbajt már az első percekben megnyerte a Landes kispadja, az ott ülők sikoltoztak, szurkoltak, masszív támogatásban részesítették a pályán harcolókat. Talán ennek is betudható, hogy az előzetesen kicsivel esélytelenebbnek látszó együttes 6–2-es vezetéssel startolt.

Magas színvonalról nemigen beszélhettünk, nem volt akkora ziccer, amit ne lettek volna képesek kihagyni a csapatok. Talán nem korai kijelenteni, a D-csoport magyar résztvevője a Landes-nál is erősebb, remélhetőleg ezt pénteken a pályán is érvényre juttatja.

Kosarat nem láthattunk sűrűn, csaknem 14 percnyi játék után 16–11-es Landes-vezetést mutatott az eredményjelző. A Bourges megtermett centere, Isabelle Yacoubou csúnya homálydobása után jelezte a kispadnak, cserét kér, ám nem tudott azonnal lejönni, így előbb még megszerezte az első mezőnykosarát a napon. Félidőben 28–23-as előnyt kapart össze a Landes, ez mindenképpen kiélezett második félidőt ígért.

Fordulás után sem tört meg a Mont-de-Marsanban székelő együttes lendülete, őrizte vezetését, noha a mezőny legjobbja a Bourges narancsszínű mezében tündökölt: Alexis Chartereau remek dupla duplát ért el pontokból és lepattanókból. Ennek ellenére 44–31-re elhúzott a Landes, ami egy ennyire pontszegény találkozón úgy tűnt, már végzetes a Bourges-nak.

Nos, nem volt az. A negyedik negyedben nagyszerű hajrát vágott ki a vaskos hátrányban játszó csapat, sikerült fordítania, sőt, három ponttal, 53–50-re is ellépett, aztán újítani tudtak Céline Dumercék. Mínusz háromnál azonban fontos triplát hintett fél perccel a végső dudaszó előtt a bourges-i Kristen Mann (60–60), azaz jöhetett a ráadás.

Amelyben már nem hagyott kétséget afelől a Basket Landes, hogy ezen a napon ő a jobb, uralta a hosszabbítás öt percét, 69–66-ra nyert, így pénteken a két győztes mérheti össze az erejét a magyarországi minitornán.

A mérkőzés összefoglalója

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
D-CSOPORT, SOPRON
2. FORDULÓ
Landes (francia)–Bourges (francia) 69–66
(13–11, 15–12, 21–18, 11–19, 9–6) – hosszabbítás után

TOVÁBBI PROGRAM
Péntek, 16.30:Basket Landes (francia)–Sopron Basket (Tv:M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik