Női kosár: remekül érzi magát Szekszárdon az amerikai világsztár

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.03.12. 14:28
null
DeWanna Bonner (jobbra) 2011-ben az Euroligában, ellenfélként Sopronban is járt (Fotó: NS-archív)
Eddig remekül érzi magát új együttesénél, a Szekszárdnál a 33 éves amerikai világsztár, DeWanna Bonner, aki alig várja, hogy testvérével, Erica McCall-lal egy csapatban játszhasson.

 

DJOKICS: „OLYAN MINTHA LEBRON JAMES JÖNNE A FÉRFI NB I-BE”
„A legfontosabb, hogy minden pillanatát élvezzük a közös munkának, mert ez ritka lehetőség, olyan, mintha az egyik NB I-es férficsapatban LeBron James játszana. DeWanna viselkedésén is érződik, hogy világklasszis, de mert csapattal régóta nem edzett, nincs százszázalékos állapotban – nyilatkozta az amerikai klasszis érkezése kapcsán Zseljko Djokics, a Szekszárd edzője. – Együttesünk eközben nagyon pörög, így okosan kell vele dolgozni, hogy frissen játsszon. Rövid idő maradt beépíteni a rendszerünkbe, s közben a jövő heti Európa-kupa-ellenfelünkkel is foglalkozni kell. DeWanna nagy sztár, de allűrök nélkül, játékosaink sokat tanulhatnak tőle, s már most tudjuk, jó döntés volt szerződtetni, mert a csapat is élvezi, hogy egy ekkora klasszistól lehet ellesni trükköket, testközelből megtapasztalni, miként dolgozik.”

– Hogyan került az Atomerőműhöz?
– Testvéremen, a KSC-ben játszó Erica McCallon keresztül. De korábban láttam a csapatot játszani, a lányok kemények és élvezik a kosárlabdát, ez tetszett nekem - válaszolta a 33 éves, 193 centis amerikai DeWanna Bonner, a női bajnokságban szereplő Atomerőmű KSC Szekszárd néhány napja Magyarországra érkezett új légiósa, aki 2009-ben és 2014-ben WNBA-t nyert a Phoenix Mercuryvel.

– Mik az első benyomásai Szekszárdról?
– Mindenki kedves volt velem, és amit a városból eddig láttam, nagyon tetszett. Izgatottan vártam, hogy találkozzam a klubalkalmazottakkal és a csapattársakkal, akik roppant szívélyesen fogadtak, szóval minden szuper.

– Hogy tetszettek az első edzések?
– Még érzem a hosszabb kihagyást, de azt látom, jól szervezett, dinamikus az együttes, amely keményen dolgozik. Nincs sok időnk összeszokni, de nyilván mindent elkövetünk, hogy minél gyorsabban megtanuljam a figurákat, elsajátítsam a játékrendszert.

– Mit gondol új csapattársairól?
– Képzett, jó játékosok, akik nagyon komolyan veszik a tréningeket.

– Ön magas és gyors játékos, európai szinten gyakorlatilag minden poszton tud játszani. Megbeszélte már Djokics Zseljko edzővel, hol számít önre?
– Igen, megbeszéltük, elsősorban hátvédként számít rám, de valószínűleg időnként magasbedobóként is kapok szerepet. Azt kérte, legyek önmagam, bármelyik poszton is kerülök pályára, azt játsszam, amit tudok és szeretek.

– Hol vannak három és fél éves ikerlányai? Esetleg a jövőben csatlakoznak önhöz Szekszárdon?
– Floridában, a családdal vannak. Ebben a koronavírus miatt felfordult világban az országok közötti utazás elég nehézkes, valószínűleg nem jönnek Magyarországra.

– Nyilván fontos önnek a testvére, mennyire tartják a kapcsolatot?
Sokat beszélünk egymással, és amikor aláírtam a szerződést, szinte eksztázisba került. Kivételes lehetőség, hogy egy csapatban játszhatunk, ezzel mindenképpen élni kellett.

– Hogy látja az Európa-kupában az esélyeket?
– A Szekszárd nagyszerű klub, kitűnő edzővel. Remélhetőleg sikerül továbbjutnunk, vagyis bízom benne, hogy ott leszünk a final fourban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik