Női kosár NB I: fölényes siker, ismét döntős a Sopron

F. Z., K. G.F. Z., K. G.
Vágólapra másolva!
2022.04.04. 19:49
A címvédő Sopron 86–52-re legyőzte hazai pályán a Diósgyőrt a női kosárlabda NB I elődöntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 2–1-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és bejutott a bajnoki döntőbe.
Fegyverneky Zsófiáék esélyt sem adtak a Diósgyőrnek (Fotó: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Fegyverneky Zsófiáék esélyt sem adtak a Diósgyőrnek (Fotó: Tumbász Hédi) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

Nagy elánnal kezdte az elődöntő harmadik, sorsdöntő találkozóját a Sopron, amely első hat dobásából ötöt értékesítve próbálta már az elején megfogni a DVTK-t. Ennek eredményeképpen hamar ki kellett kérnie első idejét Völgyi Péternek, a miskolciak edzőkének, mert öt perc után 15-6-ot mutatott az eredményjelző. Ám ez sem javított a vendégek helyzetén, és még az sem, hogy 20-8-nál az amerikai Stefanie Dolson két kézzel rántotta vissza honfitársát, Cheridene Greent, amiért sportszerűtlen hibát kapott.

Folyamatosan növelte előnyét az ezúttal távolról is pontosan célzó címvédő, amely szombaton hat ponttal kapott ki Miskolcon, s amely 2014 óta mindig bejutott a döntőbe. Már az első negyed végén 16 ponttal vezetett a Sopron, Jelena Brooks és társai ezúttal összeszedetten játszottak.

A miskolci szurkolótábor tisztában volt azzal, hogy kisebbfajta csodára lett volna szüksége szeretett csapatának a győzelemhez, mert amikor már húsz pontnál is többel vezetett a hazai együttes, akkor is lelkesen énekelve buzdították kedvenceiket.

Hamar eldőlt a találkozó, mert ezúttal, nem úgy, mint amikor februárban a Magyar Kupa diósgyőri fináléjában a DVTK megfricskázta riválisát, a piros-fehérek nem tudták érdemben felvenni a versenyt az erősebb játékosállományú bajnokkal.

A Sopron, amely ellenfele a bajnoki fináléban a Szekszárd-PEAC párharc (1-0) győztese lesz, szerdán utazik Isztambulba, az Euroliga final fourra, ahol pénteken a spanyol Salamancával játszik a fináléba kerülésért.

NŐI KOSÁRLABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
SOPRON BASKET
DIÓSGYŐRI VTK 86–52 (28–12, 24–16, 20–15, 14–9)
Sopron, 1000
néző. V: Cziffra, Papp, Tóth C.
SOPRON: Fegyverneky 4, JANUARY 16/6, WILLIAMS 14/6, Brooks 12/3, HATÁR 13. Csere: Dolson 5, N. Jovanovics 2, CZUKOR 13/6, Varga A. 5/3, Varga S. 2. Edző: Gáspár Dávid
DVTK: Vorpahl 4, Bernáth 6, Aho 2, M. Jovanovics 9/6, GREEN 12. Csere: Kuster 7/3, Kányási 8, Kiss A. 4. Edző: Völgyi Péter
Az eredmény alakulása. 4. p.: 11–6. 8. p.: 22–10. 12. p.: 28–16. 15. p.: 36–18. 18. p.: 47–26. 22. p.: 58–28. 25. p.: 61–32. 28. p.: 65–38. 33. p.: 74–43. 35. p.: 76–46. 38. p.: 80–46
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a Sopron javára
MESTERMÉRLEG
Gáspár Dávid: – Egy nagyon kiélezett és kemény párharc alakult ki a két csapat között. Rengetget tett ezért a DVTK, a fejlődés, amin átmentek, megmutatkozott játékban és eredményességben is. Borzasztó nehéz ellenük játszani, nagyon örültem volna, ha idegenben is a maihoz hasonló koncentrált, energikus csapat futott volna ki. A lényeg, hogy szinte minden elemben javulást látok, mely nagyon lényeges, és az is, hogy egy ilyen elvesztett mérkőzés után, mint a pénteki, olyan mentális állapotban jöttünk ki, ahol védekezésben és támadásban is összeszedettek voltunk. Következő állomás a Final4, mindent meg fogunk tenni, hogy visszavágjunk a Salamancának, csak erre koncentrálunk. Egy külön élmény volt számomra barátom és volt edzőm ellen megmérkőzni. Óriási csata volt!
Völgyi Péter: – Gratulálok a Sopronnak, a mai meccs egészében megmutatta, melyik a jobb csapat. Sok sikert kívánok nekik a Final4-ra. Ahogy ők éremmel szeretnék befejezni az Euroliga sorozatot, úgy mi is a bajnokságot. Nem állunk készen arra, hogy egy ilyen precízen és magas hőfokon játszó Sopront le tudjunk győzni. Sajnálom kicsit a szurkolóinkat, akik szorosabb mérkőzésre számítottak, de nagyot szurkoltak. Készülünk a következő feladatra, emelt fővel szeretnénk befejezni a szezont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik