Női kosár: három új külföldi játékos Szekszárdon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.21. 14:07
null
Djokics Zseljko még évekig marad a szekszárdi női csapat vezetőedzője (Fotó: Mártonfai Dénes/Tolnai Népújság)
Két magyar és három külföldi játékossal egészült ki az Atomerőmű-KSC Szekszárd női kosárlabdacsapatának kerete, és az egyesület 2024-ig szerződést hosszabbított Djokics Zseljko vezetőedzővel.

Szabó Gergő ügyvezető a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette: Szekszárdon folytatja a játékot a 28 éves Zele Dorina, a DVTK korábbi válogatott bedobója és a PEAC-Pécsből érkezett, 25 éves, irányítóként is játszó Szabó Fanni.

A KSC-t erősíti a szerb Maja Skorics, a magyar válogatott Cyesha Goree és a szlovén Zala Friskovec is. Az egyesület szerződést hosszabbított a Szekszárdon negyedik szezonját kezdő amerikai csatárral, Erica McCall-lal, a szerb-magyar center Szara Krjniccsel, és a betegségéből felépült bedobóval, Gereben Líviával is.

Az ügyvezető beszélt arról is, hogy az elmúlt három szezon, és az idei csonka szezon eredményei alapján a szekszárdi együttes harmadik helyezettként az Európa-kupa indulásra jogosult, de az egyesület az Európa-ligában szeretne indulni, ezért szabadkártyát kér a FIBA-tól.

Elmondta: továbbra is fennáll a klub és az MVM Paksi Atomerőmű között, 2000 óta meglévő együttműködés, és a szekszárdi egyesületnek nem csökkent a költségvetése. Ács Rezső, a város polgármestere kiemelte: idén az önkormányzat 40 millió forinttal járul hozzá a KSC működéséhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik