Női kosár Eb-sel.: ismertette 12 fős keretét Székely Norbert

Vágólapra másolva!
2023.02.08. 21:53
null
Fotó: Ádám János / Észak-Magyarország
Székely Norbert szövetségi kapitány kijelölte 12 fős keretét az Izland elleni Európa-bajnoki selejtezőre, amelyet csütörtökön vív a magyar női kosárlabda-válogatott Miskolcon.

 

A szövetség szerdai tájékoztatása szerint a szakvezető Mérész Beatrixot (Basket Team Crema), Miklós Melindát (Atomerőmű KSC Szekszárd) és Tóth Frankát (E.ON ELTE BEAC) hagyta ki a bő keretből, emellett a Belgiumban légióskodó Lelik Réka nem hadra fogható, a soproni Határ Bernadett pedig tavalyi súlyos térdsérülése után még nem tért vissza.

A péntek óta együtt készülő nemzeti csapatnak - amint a kapitány korábban megfogalmazta - utolsó Eb-selejtezőin előbb minél nagyobb különbséggel meg kell vernie Izlandot, majd vasárnap le kell győznie Romániát, ugyancsak a DVTK Arénában. Ehhez bizakodásra ad okot, hogy a válogatott 2021 novemberében 115-58-ra nyert Izlandon, három hónappal ezelőtt pedig 99-40-re diadalmaskodott Romániában.

A magyarok négy meccs után két-két győzelemmel és vereséggel állnak a C csoportban, és sikeres hajrával jó esélyük van arra, hogy csoportmásodikként kijussanak a kontinenstornára. Az éllovas spanyolok már biztos Eb-résztvevők.

A júniusi, szlovén-izraeli közös rendezésű Eb-ről a nemzetközi szövetség az ukrajnai háború miatt kizárta Oroszországot és Fehéroroszországot, így az F és az I csoportból már csak a csoportelsők kerülnek az Eb-re, a csoportmásodikok biztosan nem. A maradék nyolc csoport másodikjai közül a legjobb négy csatlakozik majd a tíz csoportgyőzteshez és a két rendezőhöz - amennyiben egyik rendező ország sem kvalifikálja magát a selejtezőből. Ha megteszi, akkor ez további csoportmásodikok kijutását jelentené.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Aho Nina, Kányási Veronika, Kiss Angelika (mindhárom DVTK-Hun-Therm), Dombai Réka, Dubei Debóra, Török Ágnes (mindhárom Serco Uni Győr), Goree Cyesha, Studer Ágnes (mindkettő Atomerőmű KSC Szekszárd), Horváth Bernadett (Ludovika Csata), Kiss Virág, Wentzel Nóra (mindkettő NKA Universitas PEAC), Varga Alíz (Sopron Basket)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik