Női kosár: Borzasztó látni, hogy ment el a világ mellettünk – Károlyi Andrea

PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)
Vágólapra másolva!
2021.04.30. 11:10
Károlyi Andrea magától sosem venne fel piros ruhát vagy cipőt, de a női 3x3-as kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányaként mégsem kerülheti el ezt a színt. A korábbi klasszis játékos a divat mellett természetesen a kosárlabdáról beszélt a Sportkrém stábjának.     

Bár a 3x3-as kosárlabdában kétségkívül sikeres és eredményes edzőnek számít, nem szereti ezt kiemelni, mert úgy gondolja, nem hasonlítható össze az öt az öt elleni kosárlabdával. A játékos-pályafutása befejezése után egyébként nagypályán is edzősködött, viszont – ahogy arról a videónkban is beszél –úgy érzi, az a közeg nem tartja a sajátjának.

Azt is elárulta, ha lehetősége adódott volna rá, akkor játékosként is szívesen űzte volna a 3x3-as kosárlabdát, amelynek válogatottjával most az az elsődleges célja, hogy ott legyen Tokióban. Az olimpia ugyanis még sosem adatott meg neki. Úgy emlékszik, a 2008-as pekingi játékokra lehetett volna esélye kijutni a magyar női kosárlabda-válogatottnak, de a lehető legerősebb kerettel elvéreztek az Eb-pótselejtezőn. Azt mondja, azóta még jobban elment a magyar női kosárlabda mellett a világ, s ezt borzasztó látni.

Videónkban beszél arról is, hogy miért nem lehet megélni az olimpiai programján szereplő 3x3-as kosárlabdából, valamint az is kiderül, miért került sor a Sportkrém fotózására a TAU szalonjában.

Ha arra is kíváncsi, hogy mit tett meg azért, hogy véletlenül se válasszák ki kosárlabdázónak, és karrierje mely sikereire a legbüszkébb, akkor keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik