Női kosár: Böröndy Vivien kifigyelte Sykes trükkjeit

Vágólapra másolva!
2023.01.27. 07:30
null
A térfélcserét követően Böröndy Vivien (labdával) és a Sopron új erőre kapott (Fotó: Dömötör Csaba)
Fontos szerepe volt a Sopron Basket Girona elleni 62–60-as sikerében Böröndy Viviennek, aki a második félidőben megfogta az elsőben megállíthatatlannak tűnő korábbi csapattársat, Brittney Sykest.

– Brittney Sykes november végéig a Sopron játékosa volt. Már edzésen is utált ön ellen játszani?
– Ezt nem tudom – felelte nevetve Böröndy Vivien, aki közel 27 percet töltött a parketten a spanyolok ellen, és öt ponttal, négy gólpasszal, két lepattanóval, de legfőképpen kiváló védekezéssel vette ki a részét a sikerből. – Nagyon gyors játékos, nehéz ellene védekezni, meg kell tartani a helyes védőtávolságot, utóbbi volt a kulcs, hogy ki lehetett őt venni a második félidőben a játékból.

– Az évad elején együtt töltött hónapok során ennyire sikerült kiismernie?
– Azért edzésen nagyon sokszor kibabrált velem, hiszen nagyon gyors első lépése van, ezért el tudott mellettem menni, de most tudtam, mire számítsak, és a második félidőben így talán jobban jöttem ki az egymás elleni párharcból.

Jelena Brooks magyar lett
A Girona ellen nagyszerűen játszott és 18 pontjával a soproniak legeredményesebbje volt Jelena Brooks, akire csütörtökön is fontos esemény várt, a szerb erőcsatár magyar állampolgársági esküt tett, és immár nem csak „kosármagyar”.

– Ezúttal a kezdő ötösben kapott helyet. Taktikai okai voltak ennek?
– Ezt nem tudom, azt viszont érzem, hogy Gáspár Dávid vezetőedző bízik bennem, és ezt próbálom minden megmozdulásommal meghálálni. Nagyon örültem a lehetőségnek.

– Amikor nyáron Sopronba igazolt, gondolta volna, hogy ilyen fontos szerepe lesz az Euroliga-mérkőzéseken is?
– Egyáltalán nem. Több helyen elmondtam már, hogy úgy gondoltam, az Euroligában minden perc ajándék lesz nekem, és elsősorban a magyar bajnokságban bizonyíthatok. Keményen dolgozom, természetesen van hová fejlődni, de úgy érzem, jó úton vagyok, igyekszem alázattal kiállni a próbákat, és a lehető legtöbbet segíteni a csapatnak.

– Térjünk vissza a Girona elleni csatára. Az egész meccsen harcoltak, de az utolsó negyedben tényleg úgy tűnt, hogy dobbant a soproni szív.
– Igen, bár már a harmadik negyedet is nagyszerűen kezdtük, akkor Czukor Dalma adott óriási lendületet a csapatnak, onnantól a közönség is „megőrült” és együtt élt a játékkal. Már a félidőben megbeszéltük, hogy kapcsoljuk át az agyunkat, és támadásban se passzívan játsszunk. Hátul pedig még agresszívabban, igazi csapatvédekezést akartunk bemutatni, és ez szerintem látszott is.

– Számolgatnak a csoportkör hajrájában?
– Minden meccset szeretnénk megnyerni. A következő ellenfél a Salamanca lesz, nyerni megyünk oda, ott szeretnénk folytatni, ahol most abbahagytuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik