GYŐRI FERENC
2022.10.02 08:42

Kosárlabda: Nagyon szeretem ezt a sportot, hiszen soproni vagyok – Babos Tímea

Nem lenne igaz, ha azt írnánk, először láthattuk kosárlabda-mérkőzésen Babos Tímeát. Párosban négyszeres Grand Slam-győztes és háromszoros világbajnok teniszezőnk a budapesti 125-ös verseny után ezen a héten a parmai WTA-tornán szerepelt, de szombaton lehetősége adódott arra, hogy megnézze a helyszínen a Honvéd–Falco találkozót.

Babos Tímea és párja, Németh Zoltán (Fotó: Árvai Károly)

 

Babos Tímea az előző idényben több alkalommal is feltűnt az Arena Savariában, vagyis a szombathelyiek otthonában.

„Nagyon szeretem a kosárlabdát, hiszen soproni vagyok, ahol mindenki hasonlóan érez, a barátom is benne van a sportágban, és édesapám is játszotta – mesélte a Nemzeti Sportnak Babos, akinek párja, Németh Zoltán korábban a Falco erőnléti edzőjeként dolgozott. – Örülök neki, hogy itt lehettem a Honvéd első hazai mérkőzésén, szombathelyi párom miatt Falco-meccsre már többször kilátogattam. Kedvenc csapatom nincs, de tényleg remek volt a hangulat, most, hogy itthon lehetek, természetes volt, hogy kijövök! Legközelebb Kolozsvárra megyek egy WTA-tornára, aztán még indulok néhány versenyen idén, tehát vár még rám néhány kihívás ebben az évben.”

 Nem aggódnak, bíznak – Miniinterjú Gergely Istvánnal
– Mit jelent az egyesületnek, hogy a férfi kosárlabdázók újra élvonalbeliek lettek?
– Kifejezetten jó érzés, ha valaki visszatér oda, ahová úgy érzi, hogy tartozik. A kosárlabda mindenképpen a legjobbak közé való, ha már a Budapesti Honvédról beszélünk. Nemcsak a múltja és eredményessége miatt, az egyesület is azt kívánja, hogy a csapat az elitosztályban szerepeljen. A feljutással már két ilyen együttesünk van, a kosarasok mellett az ob I-es vízilabdacsapat, amely már nemzetközi kupában is indul. Nagy öröm a feljutás, mert látom, mekkora erőfeszítéseket tett mindenki. Azok tudnak itt jól dolgozni, akik „Honvéd-kompatibilisek”, s úgy tapasztaltam, Báder Mártonék azok.
– Mit ért ezen?
– Akár edzőkről, játékosokról, pénzügyesekről, műszaki fejlesztőkről, bárkiről beszélünk, ha egymást húzzák, segítik, s nem döntetlenre, hanem győzelemre játszanak, ha mindenki együtt tud dolgozni a másikkal a klub sikerességéért, akkor Honvéd-kompatibilis a munkaerő.
– Egy légióssal és látszólag kevés meghatározó magyar játékossal vágnak neki az idénynek, nem véletlenül féltik sokan a csapatot. Menet közben jöhet erősítés, ha szükséges?
– Köszönöm a féltést, hiszen ezzel kimutatják, hogy fontos nekik a Honvéd. Mi nem aggódunk, s a szakemberek szemében sem látom az aggodalmat, de nem azért, mert túlértékeljük a csapatot, hanem mert bíznak azokban, akik itt vannak. Egyébként lesz lehetőség az erősítésre évad közben is, ezt megbeszéltük. Azért sem határoztunk meg merész célokat, pozíciót, mert a lényeg, hogy az első idényben maradjunk benn, az már csúcseredmény lenne. F. Z. 

 

2022.11.12 21:54:14

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Tehetséget és észt viszont nem lehet csak úgy a játékosokba tölteni, van, ami tanulhatatlan.

2022.10.18 17:32:03

Kosárlabda nemzetisport.hu

Visszafogottan teljesített a magyar bajnok, így nem tudta újabb trófeával gyarapítani gyűjteményét.

2022.10.14 00:14:18

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ez mindenképpen jó a magyar kosárlabdasportnak.

2022.10.03 20:53:27

Kosárlabda nemzetisport.hu

A vb-győztes és NBA-bajnok olasz mester akkor is csúcsra vezette a La Roját, amikor senki sem várta.

2022.09.13 14:52:24

Kosárlabda nemzetisport.hu

A férfi kosárlabda NB I 2022–2023-as idényének programja, eredményei.