Férfi kosár vb-sel.: megvan a mieink kerete Montenegró ellen

Vágólapra másolva!
2022.02.11. 13:27
null
Ivkovics Sztojan kijelölte keretét Montenegró ellen (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 14 fős keretét a Montenegró elleni világbajnoki selejtezőkre – írja az MTI.


A két csapat február 24-én Debrecenben találkozik egymással, három nappal később pedig Podgoricában csap össze.

A szövetség pénteki tájékoztatása szerint a válogatott jövő pénteken Kecskeméten kezdi a felkészülést, majd két nappal a mérkőzés előtt utazik a keret Debrecenbe.

A magyar csapat a vb-selejtező első fordulójában 81–75-re nyert novemberben Portugáliában, majd Kaposváron 78–54-re kikapott az olimpiai ezüstérmes franciáktól.

A 2023 februárjáig tartó európai vb-selejtezősorozatban 32 együttes verseng. Júliusban minden négyesből az első három-három gárda jut tovább a kvalifikáció második szakaszába. Ezután a 24 együttes négy hatos csoportban folytatja úgy, hogy valamennyien magukkal viszik a korábban szerzett pontjaikat. Végül mind a négy csoportból az első három utazhat a jövő nyári vb-re, amelynek Indonézia, Japán és a Fülöp-szigetek ad otthont.

A magyarok annak köszönhetően kerültek előselejtező nélkül a vb-kvalifikációba, hogy kijutottak a szeptemberi Európa-bajnokságra, amelynek csoportmeccseit Kölnben vívják majd.

A csoport állása:
1. Franciaország 4 pont, 2. Montenegró 3 (150-142), 3. MAGYARORSZÁG 3 (135-153), 4. Portugália 2

A TOVÁBBI PROGRAM
február 24., Debrecen:
Magyarország-Montenegró
február 27., Podgorica: Montenegró-Magyarország
július 1.: Magyarország-Portugália
július 4.: Franciaország-Magyarország

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Mikael Hopkins (Reggio Emilia), Pongó Marcell (Alba Fehérvár), Rosco Allen (Niigata Albirex), Keller Ákos (Falco KC), Vojvoda Dávid (Alba Fehérvár), Szabó Zsolt (Alba Fehérvár), Benke Szilárd (Falco KC), Somogyi Ádám (Falco KC), Golomán György (Falco KC), Ferencz Csaba (Körmend), Lukács Norbert (Alba Fehérvár), Perl Zoltán (Falco KC), Eilingsfeld János (Paks), Váradi Benedek (Falco KC).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik