Férfi kosár: Somogyi Ádám megszerzése nagy lépés az Albának

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 15:26
null
Somogyi Ádám Székesfehérváron folytatja (Fotó: Szabó Miklós)
Egy válogatott fiatalt elveszített Lukács Norbert személyében az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata a nyáron, egyet viszont most szerzett, az előző évadban a Falcóval bajnoki címet nyerő Somogyi Ádám egyéves szerződést kötött a kék-fehérekkel.

Hat válogatott kosárlabdázó alkotta az előző évadban a bajnoki címet szerző Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely meghatározó magyar magját, péntekre azonban megfeleződött a létszám, hiszen a franciaországi légióskodásra készülő Benke Szilárd és a Litvániába igazoló Golomán György után Somogyi Ádám is váltott. A 22 éves irányító viszont nem külföld felé veszi az irányt, hanem marad országon belül, és a következő évadban a bronzérmes Alba Fehérvárt erősíti.

„Nagy öröm, hogy sikerült leigazolnunk. Ádám fiatal, ambiciózus, már nagy csatákban edződött kosárlabdázó, aki biztosan húzóembere lesz együttesünknek. Minden adottsága megvan, hogy nagy játékos legyen, van még benne fejlődési lehetőség. Bízom benne, hogy ezt meg is fogja mutatni, ezáltal ő és a csapat is erősebb lesz” – mondta Simon Balázs, a fehérváriak ügyvezetője.

Somogyi Ádám a bajnokságban mérkőzésenként átlagban 23.6 percet töltött a parketten, ezalatt 9.9 pontot, 4.1 lepattanót és 3.8 gólpasszt tett a közösbe, míg a Bajnokok Ligájában 4.3 pont, 1.4 lepattanó és 1.8 gólpassz volt a termése.

Az Alba Fehérvárnak így ismét erős magyar magja lesz, mert bár Szolnokra távozott Lukács Norbert, Körmendre pedig Omenaka Godwin, Somogyi mellett továbbra is kék-fehér mezt visel a szintén válogatott trió, Vojvoda Dávid, Szabó Zsolt és Pongó Marcell is.

A Falcóban Keller Ákosnak és Perl Zoltánnak élő szerződése van, de a csapatkapitány Váradi Benedek sorsa még kétséges, a hátvéd a hírek szerint megfelelő külföldi ajánlat esetén távozhat Szombathelyről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik