Férfi kosár NB I: Perl Zoltánt feldobta az Inter bajnoki címe

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2021.05.03. 15:50
null
Perl Zoltán szerint felértékelődtek a hazai meccsek (Fotó: Unger Tamás/Vas Népe)
Perl Zoltán, a Falco kosárlabdázója úgy gondolja, a Szeged elleni bajnoki elődöntő második mérkőzésen is az egy egyek levédése lehet sikerük kulcsa.

 

A magyar válogatott egyik oszlopa, Perl Zoltán kitett magáért szombaton, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely Naturtex-SZTE-Szedeák elleni elődöntőjének első felvonásán. A vasiak 109–81-re győztek, a 25 éves hátvéd 25 ponttal, nyolc gólpasszal és három lepattanóval jelentkezett, ami tiszteletet parancsoló, mégsem emiatt fejeztük ki neki elsőként elismerésünket vasárnap este. A kosaras ugyanis nagy rajongója az olasz Internazionalénak, amely hosszas böjt után nyert ismét olasz bajnoki címet.

„Nagyon örülök, hogy tizenegy év után megnyerte az együttes a bajnokságot    – mondta boldogan Perl.  – Hosszú időszak volt, amelynek bizonyos részében az élmezőnyhöz sem tartozott a klub, szinte középszerűségbe süllyedt, aztán a folyamatos fejlődés következtében ismét Olaszország legjobb csapatává vált.”

De a suszter maradjon inkább a kaptafánál, úgyhogy a kis futballkitérő után rátértünk a kosárlabdára. Merthogy arról is van mit beszélni, a Falco meglepően nagy különbséggel páholta el az idény meglepetéscsapatát, a Szegedet, ám a differencia csalóka, ahogyan arra Perl Zoltán is rámutatott.

„Úgy érzem, nem volt könnyű meccs, azért lett ekkora a különbség, mert mindenki, aki pályára lépett nálunk, jól koncentrált   – szögezte le a szombathelyiek erőssége. – Jól teljesített a Szeged, az első félidőben pariban volt velünk, aztán a fordulás után rátettünk egy lapáttal és megérdemelten nyertünk. A keddi mérkőzés még keményebb lesz, hazai pályán veszélyesebb a rivális, ezért ugyanazzal a játékkal kell kirukkolnunk, amit szombaton mutattunk. A kulcs az egy egyek levédése lesz, a Szedeák ezzel próbálkozott legutóbb is, igyekezett megbontani a védelmünket. Jó esélyünk van az újabb győzelemre, de most, hogy nézők is lehetnek a mérkőzéseken, az otthoni találkozók felértékelődnek.”

Perl hozzátette, nagyon jó volt végre szurkolókat látnia az Arena Savariában, mert a csarnokban is kaptak visszajelzést a játékukról. Úgy érzi, a második félidőben már remek hangulat uralkodott az arénában, addigra a drukkerek is „elkapták a fonalat”, ahogyan kedvenceik a parketten. Arról is kérdeztük a friss Magyar Kupa-győztes játékost, vajon számíthatunk-e a Falcótól a 2019-es rájátszáshoz hasonló hibátlan menetelésre.

„Korai még ezzel foglalkozni, egyelőre az elődöntőre figyelünk   – taglalta Perl Zoltán. – Nem esünk abba a hibába, hogy távolabb nézzünk, maradunk a jelenben. Mindennap keményen edzünk, arra törekszünk, hogy még tökéletesebbre fejlesszük a játékunkat, ehhez sokat videózunk. A Magyar Kupa előtti másfél hétben a teljes keretünk egészségesen edzhetett, s bár azóta kiesett a rotációból De'Quon Lake, jó formába lendültünk, összeállt a védekezésünk, és most vagyunk a legjobb formánkban.”

Ami semmi jót nem jelent az ellenfeleknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik