Férfi kosár NB I: a Kometa lett a Kaposvári KK névadó szponzora

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.12. 18:12
null
A Kometa lett a Kaposvári KK névadó szponzora (Fotó: delfinek.hu)
Névadó szponzorként segíti a Kaposvári Kosárlabda Klubot a Kometa 99' Zrt., az erről szóló szerződést a csapat és a húsipari cég képviselői csütörtökön írták alá a somogyi megyeszékhelyen – írja az MTI.


Puska Zoltán,
a Kaposvári Kosárlabda Kft. ügyvezetője az eseményen hangsúlyozta: a megállapodással egy világcég, egyben Kaposvár legjelentősebb vállalata jelent meg a klubnál. Óriási dolognak nevezte, hogy a társaság lát bennük fantáziát, és abban bízik, hogy az együttműködés a helyi kosárlabdának, Kaposvárnak és a gazdasági társaságnak egyaránt előnyös lesz.

Az ügyvezető az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a Kaposvári KK a 2021–2022-es idényben a 9. helyen végzett a bajnokságban, a következő idényben alapelvárás a jobb eredmény elérése.

Giacomo Pedranzini, a Kometa igazgatója az eseménnyel egybekötött sajtótájékoztatón azt mondta, biztos abban, hogy a csapat a jövőben még sikeresebb lesz, egyúttal sikerül motiválni a gyerekeket, hogy kosárlabdázzanak, vagy más sportot űzzenek.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere emlékeztetett: a város célul tűzte ki, hogy 2030-ra a kaposváriak legyenek a legegészségesebbek Magyarországon. A politikus egy friss kutatást idézve kitért arra, hogy az egészség 43 százalékban az életmódtól, 19 százalékban a genetikai adottságoktól, 27 százalékban a környezettől és 11 százalékban az egészségügyi infrastruktúra fejlettségétől függ.

Mivel az egészségmegőrzésben a legmeghatározóbb az életmód, a következő évekre vonatkozó városi sportkoncepció a mozgás megszerettetéséről szól a helyi óvodákban és az oktatási intézményekben – fogalmazott Szita Károly.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik