Férfi kosár: megvannak a magyarok ellenfelei az olimpiai előselejtezőben

Vágólapra másolva!
2023.05.01. 14:49
null
Nem lesz könnyű dolguk a férfi kosarasoknak az olimpiai előselejtezőben (Fotó: Árvai Károly)
A házigazda lengyelekkel is találkozik a magyar válogatott a 2024-es párizsi olimpia férfi kosárlabdatornájára vezető, augusztus 12. és 20. között megrendezendő előselejtezőben.

A manilai sorsoláson eldőlt, hogy Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány csapata a B-csoportban, a lengyelországi Gliwicében lép pályára a hazaiak mellett Bosznia-Hercegovina és Portugália ellen.

„A legfontosabb, hogy ott leszünk” – kezdte az MTI érdeklődésére Ivkovics Sztojan. „Szerintem van esélyünk arra, hogy továbbjussunk a következő körbe. A favorit lengyelek nyolcadikok voltak a legutóbbi vb-n, majdnem minden játékosuk prémium bajnokságokban szerepel, a bosnyákok délszláv kosárlabdáját jól ismerjük, a portugálok pedig a személyes kedvenceim, mivel ha annak idején nem kaptunk volna ki tőlük az Eb-selejtezőben, akkor nem lettem volna 2013 februárjában szövetségi kapitány.”

A szakvezető hangsúlyozta, hogy nem Litvániával vagy Franciaországgal kerültek szembe a magyarok, és a három ellenfél közül egyik sem verhetetlen.

„Annyi biztos, hogy forró nyarunk lesz” – tette hozzá.

A Gliwice mellett Tallinnban és Isztambulban sorra kerülő európai előselejtező 16 csapatos mezőnye azokból a válogatottakból állt össze, amelyek nem jutottak ki az augusztusi világbajnokságra, de korábban bejutottak a vb-selejtezősorozat második körébe. A négy kvartettből két csapat lép tovább a jövő nyáron esedékes olimpiai selejtezőbe.

A magyar válogatott februárban a negyedik helyen végzett vb-selejtezőcsoportjában, így nem tudta kiharcolni történetének első világbajnoki szereplését. A sportág idei csúcstalálkozóját augusztus 25-től szeptember 10-ig rendezik a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Japánban.

A 2024-ES OLIMPIA FÉRFI KOSÁRLABDA EURÓPAI ELŐSELEJTEZŐJÉNEK CSOPORTJAI
A-csoport: Csehország, Izrael, Észtország, Észak-Macedónia
B-csoport: MAGYARORSZÁG, Portugália, Bosznia-Hercegovina, Lengyelország
C-csoport: Törökország, Ukrajna, Bulgária, Izland
D-csoport: Horvátország, Belgium, Hollandia, Svédország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik