Férfi kosár: Hanga Ádám nélkül nyert Szuperkupát a Real Madrid

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2022.09.25. 21:55
null
Tavares (fehérben) a Real egyik legjobbja volt (Fotó: twitter.com/RMBaloncesto)
A Hanga Ádám nélkül felálló Real Madrid kosárlabdacsapata vasárnap este a fináléban nagy csata végén legyőzte az FC Barcelonát, ezzel megnyerte a spanyol Szuperkupát.

 

Sajnálattal olvastuk a spanyol férfi Szuperkupa döntője előtt a tavalyi győztes Real Madrid névsorát, merthogy nem szerepelt benne Hanga Ádám neve. A magyar válogatott hátvéd, aki az Európa-bajnokságon szenvedett a combjában hajlítóizom-szakadást, az elődöntőben (csapata a Betist verte meg 31 ponttal) alig több mint három percet játszott, így gyaníthatóan emiatt nem is nevezték a vasárnapi, Barcelona elleni fináléra.

A meccs második negyedében egyre inkább elhúzott a katalán gárda, amely a fordulás után 11 ponttal is meglépett, miközben borzalmasan gyengén dobott távolról a Real. Aztán a harmadik negyed végén jött a feltámadás.

A címvédő a zöld-foki-szigeteki Edy Tavares vezérletével egyre közelebb került riválisához, majd az Európa-bajnokságot sérülés miatt kihagyó Sergio Llull triplájával 50–49-re fordított, majd a túlórában győzött, amivel sorozatban ötödször, összességében nyolcadszor lett Szuperkupa-győztes.

SPANYOL SZUPERKUPA, FÉRFIAK, SEVILLA
DÖNTŐ
Real Madrid−FC Barcelona 89−83 (17−15, 12−22, 26−12, 16−22, 18−12) − hosszabbítás után
Legjobb dobók:
Tavares 24, Musa 19, ill. Sanli 21/3, Laprovíttola 12/3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik