Férfi kosár Euroliga: a Barca a négyes döntő küszöbén; fordulat Pireuszban – videók

Vágólapra másolva!
2023.04.28. 23:51
null
Nikola Mirotic (labdával) 22 pontot szerzett a Barcában a második mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
Nem bírt vendégével az alapszakaszt megnyerő Olympiakosz Pireusz a férfi kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének pénteki játéknapján: a jól hajrázó Fenerbahce 82–78-ra megnyerte a mérkőzést, így a pályaelőny birtokában folytathatja az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot Isztambulban. A Barcelona ellenben, ha nem is könnyen, másodszor is legyőzte hazai pályán a Zalgiris Kaunast (89–81).

BARCELONA–ZALGIRIS 89–81

A litván csapat felszívta magát az első meccs sima elvesztése után, nagyon kiélezett csata kerekedett a második felvonásból. Az első negyed után a Zalgiris, a második után a Barca vezetett egy ponttal, és a harmadik játékrész után is jelentéktelen volt a különbség (68–66). A két hazai húzóember, Nikola Mirotic és Jan Vesely egy-egy duplájával kezdődött a negyedik negyed, a Zalgiris időt kért (72–66), képes is volt feszültté tenni a hátralévő perceket, de a Barca már nem engedte ki a vezetést, Rokas Jokubaitis triplája révén hét ponttal megugrott (85–78), és behúzta a meccset.

Vesely 26 ponttal és hat lepattanóval zárt, Mirotic 22 pontot szerzett, Nicolás Laprovittola öt pontján kívül 11 asszisztot osztott csupán egy labdaeladás mellett. A három triplát bevágó Ignas Brazdeikis 20 ponttal vezette a Zalgirist. A Barcelona egygyőzelemnyire van a négyes döntőtől, folytatás a jövő héten Kaunasban.

OLYMPIAKOSZ–FENERBAHCE 78–82

A mérkőzés elején úgy tűnt, sima lesz, a házigazda gyorsan jelentős előnyt épített, ám hiába vezetett 16 ponttal a második negyed elején, a nagyszünetre gyakorlatilag eltűnt a különbség (37–34). Johnathan Motley két hibával is meccsben maradhatott, hét ponttal fizette meg a bizalmat, ő és Carsen Edwards húzta vissza a Fenert a játékba.

A török csapat a negyedik negyed eleji 12–2-es rohammal egyértelművé tette, hogy jelentős tervei vannak a meccsel, de erre még volt válasza a hazai csapatnak – elsősorban Kosztasz Szlukasznak, aki triplát, duplát és büntetőt is dobva fordított (73–68). A 15 pontja javát a második félidőben szerző Nigel Hayes-Davis egy triplával újra lendületbe hozta a Fenert, amely Motley (15) duplájával előnnyel fordult az utolsó percre, és azt már nem engedte ki a kezéből.

Edwards 16-tal volt a legjobb dobó a pályaelőnyt megkaparintó vendégeknél, Szlukasz és Szasa Vezenkov 18-18 pontot szerzett az Olympiakoszban, amelynek egy meccset meg kell nyernie Törökországban ahhoz, hogy maradjon esélye a negyeddöntőbe jutásra.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA
RÁJÁTSZÁS, NEGYEDDÖNTŐ

OLYMPIAKOSZ (görög)–FENERBAHCE (török)
Az összesített állás: 1–1

Április 26.: Olympiakosz–Fenerbahce 79–68
Április 28.:
Olympiakosz–Fenerbahce 78–82
Május 3.: Fenerbahce–Olympiakosz
Május 5.: Fenerbahce–Olympiakosz
Május 9.: Olympiakosz–Fenerbahce (ha szükséges)

BARCELONA (spanyol)–ZALGIRIS KAUNAS (litván)
Az összesített állás: 2–0
Április 26.:
Barcelona–Zalgiris 91–69
Április 28.: Barcelona–Zalgiris 89–81
Május 3.: Zalgiris–Barcelona
Május 5.: Zalgiris–Barcelona (ha szükséges)
Május 9.: Barcelona–Zalgiris (ha szükséges)

REAL MADRID (spanyol)–PARTIZAN BEOGRAD (szerb)
Az összesített állás: 0–2

Április 25.: Real Madrid–Partizan 87–89
Április 27.: Real Madrid–Partizan 80–95
Május 2.: Partizan–Real Madrid
Május 4.: Partizan–Real Madrid (ha szükséges)
Május 9.: Real Madrid–Partizan (ha szükséges)

MONACO (francia)–MACCABI TEL-AVIV (izraeli)
Az összesített állás: 1–1

Április 25.: Monaco–Maccabi Tel-Aviv 67–79
Április 27.: Monaco–Maccabi Tel-Aviv 86–74
Május 2.: Maccabi Tel-Aviv–Monaco
Május 4.: Maccabi Tel-Aviv–Monaco
Május 9.: Monaco–Maccabi Tel-Aviv (ha szükséges)

A párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak. A győztesek bejutnak a négyes döntőbe, amelyet május 19–21-én rendeznek meg Kaunasban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik