Férfi kosár Ek: türelmet kér a Körmend csapatkapitánya

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2022.10.19. 08:16
null
Ferencz Csaba azt kérte a szurkolóktól, hogy legyenek türelmesebbek (Fotó: Szabó Miklós)
Szerdán a portugál Sporting CP-t látja vendégül az évadot botladozva kezdő Körmend a férfi kosárlabda FIBA Európa-kupa G-csoportjának 2. fordulójában.

 

Aligha így képzelte el a rajtot az Egis Körmend, amely a bajnokságban háromból kétszer is kikapott (a nyitányon Oroszlányban, majd múlt szombaton otthon a Kecskeméttől), a Bajnokok Ligája-selejtezőben az első meccsen kiesett a szlovák bajnok Levice ellen, s múlt héten az első FIBA Európa-kupa-találkozóján is kikapott a finn Korhutól...

„Azt kérem kedves szurkolóinktól, szimpatizánsainktól, hogy legyenek türelmesebbek velünk, mert ennek a gárdának sokkal több idő kell, mint az előzőnek   – mondta a Nemzeti Sportnak Ferencz Csaba, a vasiak csapatkapitánya, aki hetek óta sérüléssel bajlódik, mert beállt a dereka, s noha az előző napokban már kezdett jobban lenni, újra fájdalmat érez, de mindenképp játszani szeretne szerdán a portugál Sporting ellen. – Nem lehet összehasonlítani a két keretet, a korábbival folyamatosan és gyorsan fejlődtünk, de akkor más típusú játékosokból állt a gárda. Most csak úgy tudunk előrelépni, ha segítünk egymásnak, nem azonnal kirúgunk valakit, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben ostobaság és szinte lehetetlen lenne. Akkor jönnek majd a sikerek, ha összefogunk, és egy irányba húzunk. Higgyék el, rengeteget melózunk azért, hogy jobbak legyünk. Az előző évadban magasra tettük a lécet, s elképesztő eredményt értünk el a bajnoki ezüsttel, ezt nem szabad elfelejteni.”

Szerdán a Sporting CP lesz az ellenfél, amely az előző évadban a negyeddöntőig menetelt a sorozatban, de ott a török Bahcesehir megállította.      

„Remek a portugál csapat, de mint mindig, most is az a cél, hogy nyerjünk    – folytatta a 37 éves bedobó. – Ám jelenleg fontosabb, hogy előrelépjünk játékban, támadásban ne egyénieskedjünk, mert az nem tesz jót, ha valaki egy meccsen háromszor ér labdába, a másik huszonnyolcszor... Így nem lehet ritmusba jönni. Védekezésben is javulni kell, nem szabad annyi tiszta dobóhelyzetet engedni a riválisnak, mint az előző meccseinken.”     

KOSÁRLABDA
FÉRFI EURÓPA-KUPA
2. FORDULÓ, G-CSOPORT
18.00:
Egis Körmend–Sporting CP (portugál)
Az állás: 1. Wloclawek 2 (113-89), 2. Karhu 2 (77-62), 3. KÖRMEND 1 (62-77), 4. Sporting 1 (89-113)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik