Férfi kosár: egy magyar is bekerült az NBA-alakulat fiókcsapatába

KEZDŐ5.HU KEZDŐ5.HUKEZDŐ5.HU KEZDŐ5.HU
Vágólapra másolva!
2018.10.24. 08:16
null
Golomán György (balra) bekerült a New York Knicks fiókcsapatába (Fotó: instagram.com/uclambb)
A magyar válogatott kosárlabdázó Golomán György bekerült az NBA-ben szereplő New York Knicks fiókcsapatába, a Westchester Knicksbe.

 

A New York Knicks G-Ligás fiókcsapata, a Westchester Knicks kedden keretet hirdetett a szezon előtti edzőtáborra, amelyben szerepelt egy magyar név is: a körmendi nevelésű, magyar válogatott Golomán György ott van a gárda felkészülési keretében, amely jelenleg 16 főt számlál.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

A Westchester november másodikán kezdi meg az idényt a Maine Red Claws otthonában. Golománnak a keretszűkítésen még át kell esnie: egy G-Ligás csapatban maximum 13 fő lehet azzal a két two-way szerződésű emberrel együtt, akiket a fő együttes küld le a franchise-hoz (ezek a játékosok aKnicksnél Isaiah Hicks és Allonzo Trier, de ők is benne vannak a 16 emberben). Emellettmég két fő lehet sérültlistán.

Golomán György egyébként részt vett a 2018-as NBA-drafton is, ám az eseményen egyik csapat sem foglalta le a játékjogát. A magyar erőcsatárt korábban tesztelte a Los Angeles Clippers és a Los Angeles Lakers is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik