Férfi kosár Eb: Valahol produkálni kell egy-két NBA-játékost – Ivkovics

Vágólapra másolva!
2022.09.04. 11:43
null
Ivkovics Sztojan szerint egy-két NBA-játékossal a magyar válogatott felzárkózhatna az élmezőnyre (Fotó: Árvai Károly)
Mint ismert, 103–88-as vereséget szenvedett a Dallas Mavericks NBA-sztárja, Luka Doncic által vezérelt címvédő Szlovéniától a férfi kosárlabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A mérkőzés után Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány mellett Somogyi Ádám, Eilingsfeld János és Mikael Hopkins értékelt az NSO Tv-nek.

A szövetségi kapitány szerint nagy pozitívum, hogy ha az ellenfélnél nincs a pályán NBA-játékos, akkor a magyar csapat pariban tud lenni a riválissal.

„Valahol produkálni kell a következő években egy-két NBA-játékost, hogy fel tudjunk zárkózni az első tizenhatra” – hangsúlyozta Ivkovics Sztojan.

Somogyi Ádámnak is nagy élmény volt a debütálás, ráadásul a világ legjobbjai ellen tehette ezt meg.

„Nem kell beszélni plusz motivációról. Minden ember álma, hogy a világ legjobbjai ellen játszhasson és egy életre szóló élmény volt ellene is pályára lépni” – mondta Somogyi Ádám azzal kapcsolatban, hogy az Európa-bajnoki címvédő szlovén csapat sikeréből 20 ponttal vette ki a részét a Dallas Mavericks szupersztárja, Luka Doncic.

„Ezen a tornán valószínűleg Szlovénia a legérdekesebb csapat. Kiváló a támadójátékuk és meglehetősen sok üres helyzetet hagytunk nekik, amit megbüntettek. Mi is jól támadtunk, de ha száz pontot kapsz, akkor nagyon nehéz nyerni. Elsősorban védekezésben kell fejlődnünk, hiszen másodszor kaptunk száz pont környékén” – értékelte a mérkőzést Mikael Hopkins.

„Az első félidőt nagyon rosszul kezdtük, belementünk a szlovénok rohanós játékába, ami nekünk abszolút nem kedvez, hiszen az nem a mi játékunk, nekik pedig jó volt, mert nagyon durván elhúztak. A szünetben megbeszéltük, hogy kontrollálnunk kell ezeket a gyorsindításos kosarakat, illetve hogy álljunk meg és kontrolláljuk a saját játékunkat is. A második félidőben sikerült betartani ezt a taktikai utasítást, vissza is tudtunk jönni és megnyertük a második félidőt, ami abszolút pozitívum a jövőre nézve” – húzta alá Eilingsfeld János.

FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SZLOVÉNIA–MAGYARORSZÁG 103–88 (29–16, 25–17, 34–27, 15–28)


A 3. FORDULÓ VASÁRNAPI PROGRAMJA

A-CSOPORT (Tbiliszi)
13.30:
Bulgária–Montenegró
16.15: Spanyolország–Belgium
19.00: Törökország–Grúzia
B-CSOPORT (Köln)
14.30:
Litvánia–Németország
17.45:
Szlovénia–Bosznia-Hercegovina (Tv: M4 Sport+)
20.30: Franciaország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik