Férfi kosár: a Falco válogatott erőssége Litvániába igazolt

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.07.22. 19:39
null
Váradi Benedek az idei bajnoki ünneplésen (Fotó: Vas Népe/Unger Tamás)
Váradi Benedek, a magyar bajnok Falco kosárlabdázója a Rytas Vilniusban folytatja pályafutását – a litván bajnokcsapat péntek este bejelentette a válogatott játékos szerződtetését.

 

A vilniusi csapat vezetői tavasszal a Bajnokok Ligájában közelről láthatták Váradi Benedek játékát: a Falco csapatkapitánya igen jó napot fogott ki ellenük a BL-nyolcaddöntőben – 15 pontot, 7 lepattanót és 9 gólpasszt jegyzett.

Donatas Zavackas, a Rytas sportigazgatója úgy fogalmazott, hogy olyan jól védekező játékost kerestek, aki a támadások irányításában is kiemelkedő képességű. Váradi játékát tanulmányozva megbizonyosodtak arról, hogy a magyar kosaras nem ismer elveszett labdát, remek egyéniség, nyugodt, mégis vérbeli harcos, bőséges a nemzetközi tapasztalata – mindezek mellett a BL-idény harmadik leghatékonyabb asszisztosztója volt.

Mint nemrégiben megírtuk, a Falco egy másik játékosa, a center Golomán György is Litvániában folytatja, ő a bajnoki ezüstérmes BC Lietkabelis Panevezyshez igazolt, míg egy harmadik szombathelyi válogatottra, Benke Szilárdra a francia Gravelines csapott le.

A LITVÁN BAJNOKCSAPAT ÍGY MUTATTA BE ÚJ 25-ÖSÉT


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik