F. Z. 2010.07.13 12:28 Frissítve: 2015.03.15 03:08

Egyetlen olimpiai bajnok sem lesz a Team USA-ben

Döbbenetes hírt közölt az amerikai sajtóval Jerry Colangelo, a Team USA sportigazgatója, aki bejelentette: az augusztus 28-án kezdődő törökországi férfi kosárlabda-világbajnokságon az Egyesült Államok válogatottjában egyetlen olimpiai aranyérmes játékos sem lesz!

Anthony, Bryant, Kidd, James és Howard sem lesz ott Törökországban (Fotó: Action Images - archív)

A pekingi ötkarikás játékokon taroló sztárgárda legnagyobb klasszisai közül korábban Kobe Bryant (térdműtét), LeBron James, Dwyane Wade és Chris Bosh (szabadügynökséggel és klubváltással járó bokros teendők) jelezte, hogy nem játszik, azt azonban, hogy a többiek is mellőzik a szereplést, kevesen gondolták volna.

Márpedig Carlos Boozer, Carmelo Anthony, Jason Kidd, Chris Paul, Tayshaun Prince, Michael Redd, Dwight Howard és Deron Williams is elutasító választ adott a felkérésre.

„A legjobb dolog, ami ezek után velünk történhet, hogy teljesen új csapattal megnyerjük a világbajnokságot – nyilatkozta Colangelo, ám ezzel a mondattal kapcsolatban még a legbeavatottabb szakírók sem tudták, hogy tréfál-e a sportigazgató, vagy komolyan beszél, hiszen a Team USA 1994 (!) óta nem nyert vb-t... – Érdekes lesz, mert új és zömében fiatalokból álló gárdát kell összeraknia Mike Krzyzewski edzőnek."

Egyelőre a beugrókról annyit lehet tudni, hogy a fiatalok közül Rajon Rondo (Boston), Robin Lopez (Phoenix), Kevin Durant (Oklahoma), Amare Stoudemire (New York) és Derrick Rose (Chicago), míg a rutinosabbaktól Chauncey Billups (Denver) és Lamar Odom (LA Lakers) már rábólintott a felkérésre.

2022.12.29 23:09:09

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Most sokkal nagyobb szükség van példaképekre, mint korábban bármikor. A Fegyvernekyvel, Ocskayval kapcsolatban említett tulajdonságok egyre kevésbé tűnnek fontosnak, mindent átsző az üzlet, a rossz értelemben vett karrierizmus, a csillogó, álságos és felületes világ.

2022.12.27 23:37:35

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A nemzetközi mezőnyben mindenki elismeri őt.

2022.11.12 21:54:14

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Tehetséget és észt viszont nem lehet csak úgy a játékosokba tölteni, van, ami tanulhatatlan.

2022.10.18 17:32:03

Kosárlabda nemzetisport.hu

Visszafogottan teljesített a magyar bajnok, így nem tudta újabb trófeával gyarapítani gyűjteményét.