3x3-as kosárlabda: a nők kikaptak a döntőben, oda az olimpia

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2021.06.06. 19:44
A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott 13–12-re kikapott Olaszországtól a debreceni olimpiai selejtezőtorna döntőjében, így nem szerzett kvótát a tokiói olimpiára.
Kevésen múlt, de Medgyessy Dóra és Goree Cyesha sem utazhat Tokióba (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Kevésen múlt, de Medgyessy Dóra és Goree Cyesha sem utazhat Tokióba (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Ez a harc volt a végső: Magyarország–Olaszország női 3x3-as ütközet Debrecenben Tokióért! Medgyessy Dóra kosarával gyújtottuk be a rakétákat, aztán olasz egalizálás után Goree Cyesha szerzett pontot. Theodoreán Alexandrát faulttal állították meg, így nem tudott végigszaladni a kosárig.

A védekezésünk olyan volt, mint amit megszoktunk: szuper és szigorú! Nem zavart volna senkit, ha 2–1-nél hangzik el a végső dudaszó, de ez nem tűnt valószínűnek. A játékvezető hölgy feldöntötte az egyik reklámtáblát, persze nem jószántából, óriási volt a harc minden labdáért, minden dobásért.

A nézőtéren egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, mindenki összegyűlt a Nagytemplom előtti arénában, aki élt és mozgott.

Goree adott munkát a tábla kezelőjének, szépen tett vissza egy lepattanót. Az olaszok sajnos kiegyenlítettek, Goree viszont sokoldalúságát bizonyítva bebombázott egy duplát. Volt olasz reakció, féltávnál 5–5 állt az eredményjelzőn.

Medgyessy kezéből kicsúszott a játékszer, éppen rá Goree lábára... Körömrágós meccs volt, Goree újabb kosarat dobott, megdolgozott érte. Az nem lehet, hogy éppen az utolsó banánhéjon csússzon el ez a nagyszerű játékosokból és emberekből álló válogatott – gondoltuk, és Goree Cyesha pláne így érzett, miután megszerezte hatodik pontját Medgyessy kemény munkájából.

Aztán a hetediket is, ez amerikai születésű kosárlabdázónk grazi formája volt, amikor bolondot csinált bárkiből, aki szembejött vele. Nem volt még nyugalom, 8–7-nél jöhettek az olaszok, be is találtak. Goree-nak valahogy lecsorgott a középtávolija, faultot követtünk el, mindkettő büntetőt értékesítette Raelin D'Alie. Medgyessy viszont csak a másodikat, eggyel ment a rivális két perccel a vége előtt.

Földharc után támadhattunk, majd Goree pontjának örülhettünk. Újabb két büntetőhöz jutott viszont Olaszország, a második bement, Goree horoggal egyenlített.

Az utolsó percen belül beszédült egy olasz próbálkozás, hamarosan tartott labda-szituáció alakult ki, 26.3 másodperccel a zárszó előtt mi jöhettünk. Goree, akire nem lehet szavakat találni, beküzdötte az egyenlítő kosarat, viszont az ellenfél legnagyobb klasszisa, az egyébként rendkívül szimpatikus D'Alie az olaszok győzelmét és tokiói szereplését biztosította be alig több mint egy másodperccel a vége előtt.

KOSÁRLABDA
3x3-as olimpiai pótselejtező, Debrecen
Nők, negyeddöntő
Hollandia
–Irán 20–10
Tajvan
–Észtország 21–17
Elődöntő
Olaszország
–Hollandia 16–11
Magyarország
–Tajvan 21–9
A magyar pontszerzők:
Goree 10, Medgyessy 6, Theodoreán 3, Papp 2
Döntő
Olaszország
–Magyarország 13–12
A magyar pontszerzők:
Goree 10, Medgyessy 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik