Gerebenék a négy között a román kosárbajnokságban; Kiss Virág remekelt a Fener ellen

Vágólapra másolva!
2024.03.21. 11:05
Nem Kiss Virágon (balra) múlott a Fener elleni bajnoki sorsa (Fotó: Imago Images, archív)
Gereben Lívia csapata, a Sepsi-SIC bejutott a román női kosárlabda-bajnokság elődöntőjébe. Mindeközben Kiss Virág remeklése ellenére csapata, a Mersin kikapott hazai pályán a Galatasaraytól a török női kosárlabda-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában.

SEPSI SIC–OLIMPIA BRASOV 

A másfél hete a Román Kupában elődöntős sepsiszentgyörgyiek a bajnoki negyeddöntő szombati nyitányán 95–53-ra legyőzték az Olimpia Brasovot, majd idegenben másodszor is nyertek, ezúttal 99–58-ra, és 2–0-s összesítéssel léptek tovább a négy közé.

A Sepsi magyar légiósa, Gereben Lívia a második meccsen 24 perc alatt 6 ponttal, 5 lepattanóval és 4 gólpasszal járult hozzá a sikerhez. Együttesére az elődöntőben a BC ICIM Arad vár.

MERSIN–GALATASARAY

A 99–88-ra alulmaradt házigazdák legjobbja a magyar válogatott center, Kiss Virágvolt, aki 27 perc alatt 20 ponttal és 5 gólpasszal segítette együttesét.

Az Euroliga áprilisi négyes döntőjének otthont adó Mersin 17/11-es győzelmi mutatóval a 6. helyen fejezte be az alapszakaszt, és a negyeddöntőben az Ormanspor ellen folytatja. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik