Férfi kosár Eb-sel.: Hanga is ott van, keretet hirdetett a szövetségi kapitány

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.15. 14:17
Hanga Ádám is ott van a magyar férfi kosárlabda-válogatott februári Európa-bajnoki selejtezőire kijelölt keretben.

A december elején kinevezett szövetségi kapitány, Gasper Okorn 18-as névsorát hétfőn, a Facebook-oldalán tette közzé a magyar sportági szövetség.

A Crvena zvezda magyar klasszisa, Hanga Ádám mellett Valerio Bodon-Vincent is meghívót kapott, aki októberben a Los Angeles Lakersnél készült.

A szlovén szakember tétmérkőzésen február 22-én mutatkozik be a magyar kispadon, amikor a nemzeti csapat Izlandon vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest. A kvartett negyedik tagja Törökország. A négyesből az első három jut ki az Eb-re.

A 42. kontinenstornára 2025. augusztus 27. és szeptember 14. között kerül sor Rigában, Tamperében, Limassolban és Katowicében. A kieséses szakasznak Lettország ad otthont.

A BŐ KERET
Benke Szilárd, Filipovity Márkó, Golomán György, Hanga Ádám, Mikael Hopkins, Keller Ákos, Lukács Norbert, Maronka Zsombor, Meleg Gergő, Mócsán Bálint, Perl Zoltán, Pongó Marcell, Somogyi Ádám, Tanoh Dez András, Tóth Ádám, Valerio Bodon-Vincent, Váradi Benedek, Vojvoda Dávid

A magyarok februári menetrendje az Eb-selejtezőben
Február 22.:
Izland–Magyarország
Február 25.: Magyarország–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik