Kosárlabda: megtalálta a helyét a Flamengónál Filipovity Márkó

Vágólapra másolva!
2023.12.07. 10:36
null
Filipovity Márkó (Fotó: Getty Images)
Környezetváltozásra volt szüksége, és meg is találta a helyét Filipovity Márkó, aki szeptemberben a brazil kosárlabda-bajnokságban szereplő Flamengóhoz szerződött.

„Kicsit másra vágytam, mint az európai kosárlabda. Ez a negyedik szezonom külföldön, környezetváltozásra volt szükségem, meg is találtam a helyemet” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a 27 éves válogatott kosaras, aki elárulta, külföldi szerepvállalásaiban az is közrejátszik, hogy szeret új dolgokat látni, új kultúrákat megismerni.

Mostani céljait illetően úgy fogalmazott: „nem mondhatom, hogy bajnokságot kell nyernünk, de szeretnék nagyon jó helyezést elérni és meglepetést okozni a Bajnokok Ligájában is”.

Mint mondta, Dél-Amerikában a Flamengo a legnagyobb sportklub, a körülmények nagyon profik, ez fogta meg a leginkább. Úgy látja, hogy a brazil erős bajnokság, teljesen más, mint egy európai, de éppen emiatt is kihívásnak tűnt. Nem kezdték jól a bajnokságot, most viszont már a második-harmadik helyen állnak, egy hét múlva pedig beindul a dél-amerikai Bajnokok Ligája.

„Sűrű lesz a program. A szurkolók elvárják a jó teljesítményt, ugyanúgy, mint máshol, csak itt egy kicsit fanatikusabbak” – tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy kint megszületett a gyermeke, emiatt nehezebbek lettek a mindennapok, de feleségével „elég jól” megoldják a helyzetet.

Szóba került, hogy miután Ivkovics Sztojan tíz év után augusztusban távozott a posztjáról, kedden a szlovén Gasper Okornt nevezték ki a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányává.

„Sztoja nagyon jó szakember volt, szerintem Gasper is meg fogja állni a helyét” – mondta, egyúttal emlékeztetett rá, hogy az új szakvezető egy szezonon keresztül volt az edzője, és hozzátette, szeretett vele dolgozni. Úgy véli, Okorn modern kosárlabdát játszat, jó döntés volt a szövetség részéről a kinevezése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik