Kosárlabda: újabb olimpiai selejtezőt rendez Magyarország

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2023.11.29. 11:16
null
Debrecen újabb fontos 3x3-as kosártornának ad otthont (Fotó: Nemzeti Sport)
Debrecen is a helyszíne lesz a női 3x3-as kosárlabda olimpiai selejtezőinek, méghozzá 2024. május 23–26-án.    

 

A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott kivívta a jogot arra, hogy részt vegyen az olimpiai selejtezőn, a sportdiplomácia pedig elérte, hogy Debrecen rendezze meg a három selejtezőtorna egyikét, méghozzá 2024. május 23–26-án –írja a hunbasket.hu.

A magyar csapat már az első – eddig még ismeretlen helyszínű – selejtezőtornán kivívhatja a jogot az olimpiai szereplésre (1 hely kiadó). A következő torna helyszíne Japán lesz, ahol nem fog pályára lépni a magyar válogatott (szintén 1 hely kiadó), végül a harmadik Debrecen, ahol 16 együttes igyekszik majd megragadni az utolsó szalmaszálat (3 csapat jut ki).

„Olimpiai selejtezőt rendezni mindig nagy megtiszteltetés. Újabb sportdiplomáciai sikere ez Magyarországnak. A rendezés odaítélését a 3x3 szakágért folytatott tevékenységünk elismerésének tekintjük, valamint Debrecen városának magas szintű rendezési tapasztalatait honorálta döntésével a FIBA” – mondtaBodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára.

„Mindkét város komoly múltra tekinthet vissza 3x3 események rendezése terén. Ucunomija 2016 óta rendez FIBA 3x3 World Tour-versenyeket, Debrecen pedig szintén rengeteg tornának adott már otthont” – nyilatkozta a FIBA 3x3 ügyvezető igazgatója,Alex Sánchez.

Mivel Magyarország nyerte el a rendezést, esély nyílt a férfiak előtt is, mert bár eredetileg lemaradtak róla, rendezőként mégis ott lehetnek az olimpiai selejtezőn.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik