Kosárlabda: 150 gyermeket mozgattak meg Nyíregyházán

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2023.11.28. 14:44
null
(Fotó: Facebook/Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány)
A Continental Arénában Ovi-Kosár-kupát rendeztek kedden, amelyen a kicsik játékos formában ismerkedhettek meg a sportággal.


Hatállomásos sorozat első helyszíne volt kedd reggel Nyíregyháza. A szabolcsi megyeszékhelyen Ovi-Kosár-kupát rendeztek, a nagyszabású eseményen 150 gyermek vett részt. A programot a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével közösen hirdette meg az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány. A szervezet elnöke, Molnár Andrea elmondta, ezen kívül még egy ilyen kupát rendeznek idén az országban, a cél, hogy minél több gyermek ismerkedjen meg a sportággal. Az alapítvány segítette többek között ovifoci- és kézilabdapályák épülését is Nyíregyházán.

A Continental Arénában rendezett bemutatón közös bemelegítés és ügyességi feladatok várták a kicsiket, és találkozhattak a nagyokkal, vagyis a Hübner Nyíregyháza BS NB I B-ben szereplő játékosaival.

„A Nyíregyházi Sportcentrum a vezető utánpótlás-toborzó bázis a térségben, bár működnek kisebb műhelyek a megyében, mennyiségben és minőségben is mi vagyunk az élen – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére az esemény szervezésében is részt vevő Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője, Mohácsi Máté. Nagyon jó ötlet volt az alapítványtól az együttműködés, őszi és tavaszi fordulót is rendezünk a kupából, reméljük, a kapcsolat hosszú távú lesz. A százötven gyermek meghívása nagyon könnyen ment az óvodapedagógusok segítségével, a kicsik megismerkedhettek a kosaras légkörrel. A szüleik is kint voltak az arénában, nagy élményt nyújtott mindenkinek a játék egy ilyen nagy csarnokban, illetve a találkozás a felnőtt kosárlabdázókkal, akik az előző évadban még élvonalbeliek voltak, most a másodosztályban szerepelnek. Ők életpályamodellt is mutathatnak, amit persze egy óvodás még nem fog fel, de egy ilyen esemény megadhatja a kezdő lökést az öt, hat, hét éveseknek, hogy a gyermek benne maradjon a sportágban, vagy egyszerűen csak a sport világában.”

A profi kosárlabda-karrierjét két éve befejező Mohácsi hozzátette, a sportcentrum két óvodát is bevont már a toborzásba, vagyis nyitott a legfiatalabbak felé. A szakmai igazgató, Mehmedovic Merim, aki már három-négy évtizede végez edzői munkát, körbenézett az Ovi-Kosár-kupán, és bizony rögtön ki is szúrt három-négy olyan gyereket, akik genetikailag és ügyességüket tekintve előrébb járnak a többieknél, noha korábban sosem fogtak kosárlabdát a kezükbe.

Ki tudja, hátha épp egy ilyen rendezvényen bukkannak fel az új Sitku Ernők, vagy akár Mohácsi Máték…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik