Férfi kosár NB I: változások az SZTE-Szedeáknál

Vágólapra másolva!
2023.07.13. 11:53
null
A névadó szponzor visszalépésével az anyagi lehetőségei is szűkültek a Szedeáknak (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)
Új néven és új kerettel vág neki a férfi kosárlabda NB I következő idényének az SZTE-Szedeák.

Az elmúlt szezonban a 11. helyen záró klub csütörtöki tájékoztatása szerint a Naturtex a jövőben már nem névadó szponzorként, hanem kisebb támogatóként segíti a csapatot. Alaposan kicserélődik az együttes játékoskerete is: a magyarok közül Filipovics Stefan a Honvédhoz távozott, Kerpel-Fronius Balázs és Kovács Ádám pedig felhagyott az élvonalbeli karrierrel. Ami az érkezőket illeti, Szegeden folytatja pályafutását Zsíros Péter (az előző szezonban: ZTE), Mucza Tamás (Oroszlány), Cohill Eric (Honvéd) és visszatér a Szedeákhoz a Debreceni Akadémiáról a 17 éves Laluska Bence.

Eldőlt az is, hogy vezetőedzőként a 2023/24-es bajnokságban is Nikola Lazics irányítja a felnőttcsapat szakmai munkáját, és másodedzőként Nemes Péter csatlakozik a stábhoz.

„A Naturtex hátralépése új helyzetet teremtett számunkra, de azon dolgozunk, hogy minél hamarabb új megállapodások szülessenek, melyekkel biztossá tehetjük helyünket az első osztályban – jelentette ki Kardos Péter, a Szedeák elnöke. – A Szegedi Tudományegyetemmel még zajlik a tárgyalás, aláírt szerződésünk egyelőre nincs. Mi most arra készülünk, hogy a következő szezonban az eddigiekhez képest is szerényebb anyagi lehetőségekkel vágunk neki a bajnokságnak, ez viszont kiváló lehetőség arra, hogy megfiatalítsuk a keretet. Ez egy építkezési folyamat, amihez időre van szükségünk, így az egyetlen kitűzött célunk, hogy megőrizzük NB I A csoportos tagságunkat” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik