Kosárlabda: Európa-bajnokaink jól kezdték a 3x3-as vb-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.11. 16:53
null
A magyar női válogatott két sima győzelemmel kezdte a Kínában zajló 3x3 kosárlabda-világbajnokságot: a mieink Makaót 21–5-re, Andorrát 21–8-ra győzték le kedden, és vezetik a B-csoportot.

A szeptemberben Európa-bajnoki címet nyerő magyar lányok csütörtökön folytatják a szereplést az eddig szintén százszázalékos Argentína és az első játéknapon egyszer nyerő, egyszer veszítő Ausztrália ellen.

A húsz résztvevőt négy csoportba sorolták, mindegyik ötösből az első két helyezett jut be a negyeddöntőbe. Az egyenes kieséses szakasz összes mérkőzését szombaton játsszák le.

A magyar női válogatottban nincs ott az Eb MVP-je, Medgyessy Dóra; csapatunkat Theodoreán Alexandra, Szabó Petra, Ruják Nóra és Tóth Cecília alkotja.

Férficsapatunk is ott van Kínában: a mieink (Bíró Olivér, Ivosev Tamás, Kerpel-Fronius Balázs, Mohácsi Máté) szerdán Spanyolországgal és Lengyelországgal, pénteken Romániával és a Fülöp-szigetek válogatottjával játszanak csoportjukban. A helyosztók a férfitornán is szombaton lesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik