Férfi kosár: a Barcelona nyerte meg a szezon első el Clásicóját

NSO/KEZDO5.HU (ZSIVERA GÁBOR, SZÉP GÉZA)NSO/KEZDO5.HU (ZSIVERA GÁBOR, SZÉP GÉZA)
Vágólapra másolva!
2015.12.28. 00:31
A spanyol élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 13. fordulójában rendezték a szezon első el Clásicóját, melyen a Barcelona idegenben 91–84-re legyőzte a címvédő Real Madridot, ezzel négy vereség után győzte le ismét a királyi alakulatot. A katalánok – akik a negyedik negyed elején 19 ponttal is vezettek – a tabella második helyén állnak, míg a fővárosi együttes a harmadik. A bajnokságot a továbbra is veretlen Pamesa Valencia vezeti.

A Hanga Ádámmal felálló Laboral Kutxa hazai közönség előtt magabiztosan, 101–79-re legyőzte a Fuenlabradát, ezzel sorozatban a harmadik győzelmét aratta. Hanga kezdőként 25 percet kapott, ami alatt 9 pontot, 6 lepattanót, 2 gólpasszt és 2 kiharcolt faultot tudott felmutatni 4/6-os mezőnyözéssel (1/2 triplából). Hanga Ádámmal felálló Laboral Kutxa hazai közönség előtt magabiztosan, 101–79-re legyőzte a Fuenlabradát, ezzel sorozatban a harmadik győzelmét aratta. Hanga kezdőként 25 percet kapott, ami alatt 9 pontot, 6 lepattanót, 2 gólpasszt és 2 kiharcolt faultot tudott felmutatni 4/6-os mezőnyözéssel (1/2 triplából).

A baszkok szépen átmentették feljavuló formájukat erre a találkozóra, s a Hanga, Shengelia, Buruszisz trió ellenállhatatlan játékával már az első negyed végére 15 pontos előnyt építettek ki, majd onnantól nem is veszélyeztette lényegében semmi sem a Perasovic-legénység újabb diadalát, mellyel már 10–3-as mérleget birtokol a vitoriai együttes. Az első félidő derekán azért volt oka az ijedtségre a hazai publikumnak amikor is Hanga Ádám alley-oopot akart volna megakadályozni, de rosszul ütközött játékostársával, majd csúnyán ért földet is. Legnagyobb örömünkre viszont Hanga még az első félidő végén újra pályára került, igaz, onnantól túlzottan sokat nem „erőltette” őt csapata a korán eldőlő összecsapás második 20 percében.

A Laboral legközelebb szerdán 18.45-től játszik, méghozzá Kaunasban a Zalgiris vendégeként az Euroliga középdöntőjének nyitányán, majd a spanyol bajnokságban jövő vasárnap a Real Madridot fogadja 18.00 órától.

Az olasz első osztályban Perl Zoltán csapata, a Capo d’Orlando házigazdaként simán kikapott a Sidigas Avellinótól, így sorozatban a hatodik vereségét szenvedte el.

Perl Zoltán kezdőként 22 percet volt játékban, ami alatt 8 pontot szerzett 1 lepattanó, 1 gólpassz és 1 szerzett labda mellett. Mezőnyből 4/7-tel zárt, a negatív oldalon pedig 2 eladott labda szerepelt nála.

Az átok nem szakadt meg, újabb vereséggel zárta az évet az Orlandina Basket. Pedig az ünnepi hangulatban kezdődő bajnokin már a kezdéskor kellemes meglepetés érte a hazai drukkereket azzal, hogy Simas Jasaitis is játékra jelentkezett, akinek szereplését még Giulio Griccioli, a hazaiak mestere is határozottan tagadta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. Az első negyed egy kisebb Perl-parádét hozott, a hazai csapat ekkor dobott pontjaiból 8-at szerzett az első 10 percben hibátlanul játszó magyar légiós.

A folytatásban az egyre jobban magára találó Avellino is „beiratkozott” a mérkőzésbe, az alapvetően erősebb keretű vendégcsapat elsősorban James Nunnally (végül 22 ponttal lett a mezőny legponterősebbje) eredményességének köszönhetően a vezetést is átvette. A kiválóan kezdő Perl Zoltánnak már a harmadik negyed elején faultproblémái adódtak, és a harmadik beütött személyi hibája után a hajrára volt kénytelen pihentetni őt mestere. Amikor honfitársunk újra játékra jelentkezett, már nagy volt a baj, a záró negyed második felére teljesen „lefagyott" a Capo, és ezúttal Perl sem tudott új lendületet vinni övéi játékába, a látogatók pedig egy 15–0-s rohammalelhúztak, és ezzel az előnnyel célba is érve megnyerték az összecsapást.

Perl Zoltán és a Capo d’Orlando legközelebb 2016. január 3-án, 18.15 órás kezdéssel a Giorgio Tesi Group Pistoia vendégeként lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik