Férfi kosár: Hanga idénycsúcsot dobott, de megsérült

Vágólapra másolva!
2014.10.26. 20:34
Hanga Ádám vasárnap este könnyed győzelemre vezette az Avellinót az olasz kosárlabda-bajnokság harmadik fordulójában, de egy rossz esést követően megsérült.

FÉRFI KOSÁRLABDA, OLASZ BAJNOKSÁG
3. FORDULÓ
Sidigas Avellino–Consultinvest Pesaro 69–60
FÉRFI KOSÁRLABDA, OLASZ BAJNOKSÁG
3. FORDULÓ
Sidigas Avellino–Consultinvest Pesaro 69–60

Hanga Ádám kezdőként szerepelve sérüléséig 27 percet volt játékban, ami alatt 18 pontos idénycsúccsal jelentkezett, ezzel csapata magasan legeredményesebbje volt, mezőnyből 7/14-gyel zárt (2/6 triplából), a vonalról pedig végre hibátlanul célzott (2/2). Mivel volt négy lepattanója, két szerzett labdája, egy gólpassza és két kiharcolt faultja (egy eladott labda mellett) 17-es VAL-mutatójával a hazaiak második legjobbja volt a dupla duplázó Anosike (27 VAL) mögött.

Francesco Vitucci együttese nagyon magabiztosan kezdte a nyeretlenek csatáját, amelynek elején gyorsan kijött a két gárda közti minőségi különbség, ami elsősorban honfitársunk ponterős és kreatív játékának, valamint a már az első félidőben 13 lepattanót összeszedő Anosike benti stabilitásának volt köszönhető.

A fordulás után már volt bő 20-as előnye is az Avellinónak, ám a sok rotálás és néhány extra kosár a 26-ot szóró Rosstól oda vezetett, hogy a hajrára már látótávolságon belülre került a Pesaro. Ekkor tetézte a gondokat Hanga sérülése, ami egy elrontott alley-oop kísérlet utáni szerencsétlen esése miatt történhetett meg, honfitársunk a palánktartó szerkezetnek esett neki, de reméljük, csak elsőre volt fájdalmas ez Ádámnak, és kihagynia nem kell majd miatta. A maradék négy percben már csodát nem tudott tenni a vendéggárda, így megvan Hangáék első diadala az alapszakaszban.

Az Avellino legközelebb november 3-án, hétfő este, 20.30-tól fogadja a bajnoki címvédő Olimpia Milanót, remélhetőleg Hangával a soraiban.

Az Avellino legjobb dobói: Hanga 18/6, J. Harper 12, A. Banks 11
A Pesaro legjobb dobói: L. Ross 26, Musso 13/9, Reddic 8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik