Női kosár: Fűzy Ákosra és Tapodi Péterre emlékeztek

PÁL ISTVÁNPÁL ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2014.09.07. 21:38
null
Több mint meccs – a busztragédia évfordulóján a Diósgyőr látogatott Győrbe (Fotók: Pozsonyi Zita)
Két mécses egymás mellett, két fénykép egymás mellett. Vasárnap délután a győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Művelődési Központba lépve Fűzy Ákos és Tapodi Péter arcmása fogadott minket. A tavaly szeptember 7-ei Kapuvár és Vitnyéd közötti tragikus buszbalesetben elhunyt két szakemberre emlékeztek – természetesen kosárlabdázással.

 

A Győr volt vezetőedzője és klubigazgatója halálának első évfordulóján hagyományteremtő jelleggel rendezték meg az emlékmérkőzést, amelyen a CMB-Cargo Győr az Aluinvent-DVTK csapatával csapott össze. Legyünk őszinték, a találkozó végeredménye volt a legkevésbé fontos. A megemlékezés már délelőtt 11-kor elkezdődött, amikor a győri klub vezetői emléktáblát helyeztek el a baleset helyszínén.

A diósgyőriek elismerést érdemelnek, ugyanis az ország másik végéből jöttek, hogy a két szakemberre emlékezzenek. Tapodi Péter vezetőedzőként bajnoki bronz- és Magyar Kupa-ezüstérmet szerzett a miskolciakkal. Maikel López, a jelenlegi vezetőedző még nem dolgozott Magyarországon, amikor a busztragédia történt, de elmondta, a történtekről Spanyolországban is hallott.

A mérkőzés előtt két vándordíjat adtak át. Az egyiket, a Tapodi Péter emlékére alapítottat, amellyel az év győri edzőjét jutalmazták, Gálos László, a kadétcsapat edzője kapta. A másik pedig, a Fűzy Ákosról elnevezett, az év legjobb győri utánpótlás-játékosának jár, ezt Horváth Krisztina vehette át.

A mérkőzést 67–61-re a DVTK nyerte meg (továbbra sem számít a végeredmény, csupán a történeti hűség kedvéért rögzítjük).

A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN BŐVEBBEN FOGLALKOZIK AZ EMLÉKMECCSEL, SZAKEMBEREK ÉS JÁTÉKOSOK NYILATKOZNAK ÉRZÉSEIKRŐL, EMLÉKEIKRŐL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik