Női kosár: nagy név Győrben, Vajda is a zöld-fehéreknél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.18. 17:07
Igazi nagyágyút igazolt az UNI Győr női kosárlabdacsapata: a kisalfold.hu beszámolója szerint a zöld-fehéreknél folytatja a  pályafutását Vajda Anna.

A korábban Sopronban, valamint Pécsen, továbbá a török Fenerbahce, a cseh USK Praha, a spanyol Avenida és Rivas Ecópolis csapatában megforduló válogatott játékos megszerzése mindenképpen nagy fegyvertény a győrieknek.

A zöld-fehéreket Völgyi Péter személyében új edző irányítja, az elmúlt szezon keretéből maradt a válogatott Laklóth Anna és Mansaré Manty, továbbá Koch Dóra, valamint a bokatöréséből felgyógyult Czirják Noémi. Rajtuk kívül a győri utánpótlásból öt játékos kerül fel az első csapat keretébe. A kisalföldi csapatban játszik az új szezonban Horváth Lilla, a kanadai válogatott centere, Krysten Boogaard, a szerb nemzeti csapat első számú irányítója, Tamara Radocsaj, valamint a magyar nemzetiségű, de osztrák válogatott Takács Kata, aki kettes poszton bevethető.

Horváth legutóbb a PEAC Pécsben szerepelt, ő volt a csapatkapitány, ám a 23 éves játékos a szezon közben bejelentette, nem folytatja tovább, legalábbis Pécsen nem. Az 1988-ban született, 196 cm magas Boogaard legutóbb a belga Kangoeroes csapatában játszott, s tagja a világbajnokságra készülő bő kanadai keretnek.

Radocsaj 1987-ben született, s neki is jók az esélyei a világbajnoki szereplésre. Győrbe az olasz Cagliaritól érkezik. A 184 cm magas Takács 23 éves, legutóbb az Avides Hurricanes csapatát erősítette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik