Férfi kosár: Biztosan legyőzzük a szlovákokat - Tóth Á.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.04. 12:40
Hazai pályán is bemutatkozik a magyar férfi kosárlabda-válogatott, amely vasárnap Szlovákia ellen játszik Sopronban (Digi Sport, 18 óra), és a célja egyértelműen a győzelem. Nem is lehet más, mert a 2015-ös ukrajnai Európa-bajnokságra kvalifikáló nyári sorozat D-csoportjában e mérkőzés tényleges esélyese a magyar csapat, amelynek „csak” érvényesítenie kellene a papírformát.
A továbbjutáshoz a szlovákokat oda-vissza le kell győzni, amivel tisztában vannak Tóth Ádámék is, akik a csütörtöki nyitányon 79–75-re kikaptak Fehéroroszországtól Minszkben. A nyitó meccsen hiába kezdett ragyogóan a magyar együttes, és vezetett a második negyed elején 14 ponttal is, a hazaiak egyre pontosabbá váló távoli dobásaik és zónavédekezésük révén előbb fordítottak, majd négy ponttal nyertek. Ez már történelem, Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány gárdája most a szlovákokra fókuszál.„Többször megnéztük a szlovákokat videón, gyors, futós kosárlabdát játszanak, minél gyorsabban igyekeznek befejezni az akcióikat – mondta a Nemzeti Sportnak Tóth Ádám, az Atomerőmű centere, aki csütörtökön hat pontot és négy lepattanót szerzett Minszkben. – De nem azzal kell foglalkoznunk, hogy riválisunk mit játszik, leginkább arra kell figyelni, hogy a saját játékstílusunkat játsszuk. A fehéroroszok elleni rövidzárlatokat ki kell iktatni, legalábbis lerövidíteni. A bajnoki találkozókból kiindulva mindig a kötelező győzelem a legnehezebb, de biztos vagyok abban, hogy vasárnap behúzzuk a meccset.”

A két csapat közelmúltbeli vetélkedése alapján erre minden esély meg is van: a múlt esztendőben Léván kétszer is összecsapott a két fél, és 78–51-re, majd 66–57-re a magyarok győztek.

„Tavaly is magabiztosan nyertünk mind a két találkozón, nem tudok olyan körülményt említeni, ami miatt az idén ne ugyanígy történne. Jobbak és szervezettebbek vagyunk, nyerni fogunk” – jósolta a 209 centis center.

A magyar válogatott ma 18 órától Sopronban küzd meg Szlovákiával.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik