Férfi kosár: Lóránt dupla duplával segítette a Virtust

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.05.05. 23:17
null
A kosárlabdázó Lóránt Péter az eddigi legfontosabb olasz élvonalbeli mérkőzésén játszott a legjobban: csereként beállva dupla duplájával szinte egymaga rángatta ki a gödörből a nem túl jól kezdő Virtus Romát, amely végül simán nyert a Montegranaro ellen, így a harmadik helyről várhatja a rájátszást. Lóránt klubja a Reggio Emiliával csatázik majd a legjobb négybe kerülésért.

Lóránt csereként kapott szerepet, és összesen 22 percet volt a pályán. Ezalatt idénycsúcs-beállítást jelentő 15 pontjával a hazaiak legjobb dobója lett az alapszakasz MVP-jének megválasztott Luigi Datome (13 pont, 6 lepattanó) előtt. Ezen felül 11 lepattanó (szezoncsúcs), 2 gólpassz, 1 blokk, 1 szerzett labda és 1 kiharcolt fault került fel a neve mellé. Mezőnyből 12-ből 6-os mutatót hozott össze, 3-ból 3-as triplázással, 2 büntetőkísérletét viszont elrontotta. Amikor pályára került az első negyed végén, még hátrányban volt a Virtus, amely honfitársunk triplájával vette át a vezetést a második etap derekán, majd meg sem állt a győzelemig (82–64). Lóránt 20 VAL-jával (szintén szezoncsúcs) a találkozó legértékesebb játékosa lett.

A Virtus Roma 20–10-es mérlegével a harmadik helyen végzett a 16 csapatos alapszakaszban, így a hatodik kiemelt Reggio Emiliával vívhatja majd a playoff negyeddöntőjét az egyik fél negyedik győzelméig.

Az alapszakaszt a 23–7-es mutatójával a Cimberio Varese nyerte meg, az idény elején az Európa-kupában is résztvevő Sassari (22–8) második lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik