Kosár EuroChallenge: a Szolnok légiósa lett a hét legjobbja

TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.12.12. 11:03
Az eurobasket.com Ernests Kalvét, a Szolnok játékosát választotta meg a legutóbbi EuroChallenge-forduló legjobb játékosának.

Tegnap este beszámoltunk arról, hogy a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK a BC Timisoara fölött aratott győzelmével bejutott a EuroChallenge második csoportkörébe. a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK a BC Timisoara fölött aratott győzelmével bejutott a EuroChallenge második csoportkörébe.

Még mielőtt azonban összecsapnának új ellenfeleikkel az újabb, január közepén kezdődő hatfordulós szakaszban, begyűjtöttek egy egyéni elismerést – a szezon során már nem először. Egyszer már megnyerte szolnoki játékos a EuroChallenge heti MVP-díját – a második fordulót követően Báder Márton –, most pedig Ernests Kalve zsebelhette be az elismerést.

A lett játékos 32 pontot, 8 lepattanót, 4 gólpasszt, 8 kiharcolt faultot és egy blokkot is jegyzett a továbbjutást érő tegnapi győzelem alkalmával. A kétpontosoknál 10/14-es, a tripláknál 3/7-es, míg a büntetőknél 3/4-es mutató állt a neve mellett, összesen 39 VAL-ponttal zárt.

Érdekesség, hogy ketten is ugyanennyi VAL-pontot értek el, azt is hozzá kell azonban tenni, hogy az eurobasket.com valamivel bonyolultabb képletet használ a legértékesebb játékos megtalálásához, nem a sima „add össze, vond ki” formulát.

A forduló legnagyobb ásza lehetett volna az Antwerp Giants dobóhátvédje, Bryan Hopkins, amennyiben 42 pontos, 5 gólpasszos, 4 szerzett labdás, 5 kiharcolt faultos teljesítménye továbbjutást ért volna, ám mint arról már beszámoltunk, a belgák 19 pontos győzelme is csak a harmadik helyhez volt elegendő a H csoportban, 26-tal kellett volna nyerniük.

Nem Hopkinson múlott ez, ennyi biztos. A harmadik 39 VAL-os produkciót a román CSU Asesoft Ploiesti bosnyák centere, Vladimir Tica jegyezte, aki 30 pontot, 7 lepattanót, 3 labdaszerzést és 10 kiharcolt faultot tudott felmutatni. Csapata nyert is a ciprusi Keravnosz ellen 90–87-re, de végül 1–5-ös mérleggel utolsók lettek a B jelű kvartettben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik