Nowitzki, Parker, Kirilenko, Gasolok: sztárparádé az Eb-n

Vágólapra másolva!
2011.08.31. 14:38
null
Dirk Nowitzki a német válogatott mezében a törökök elleni felkészülési meccsen (Fotó: Action Images)
Ma délután Litvániában megkezdődik a férfi kosárlabda Európa-bajnokság. Mint ismert, a magyar férfiválogatott elbukott a pótselejtezőn, így lemaradt az első alkalommal 24 csapatot felvonultató Európa-bajnokságról.

 

KOSÁR-EB A KÉPERNYŐN

A SPORT TV az egyenes kieséses szakaszból minden összecsapást képernyőre tűz, de a csoportküzdelmek legjobb mérkőzéseit is közvetíti.

Pedig reméltük, hogy Báder Márton majd lepattanóért küzdhet a Los Angeles Lakers sztárjával, a spanyol Pau Gasollal és öccsével, Marc Gasollal, vagy éppen Hanga Ádám egy az egyben veri meg a Chicago Bulls brit játékosát, Luol Denget. Az említett NBA-sztárok ellen sajnos a portugálok készülhetnek az A-csoportban.

Kivételes képességű kosarasokban nem lesz hiány, a fentebb említett csillagokon kívül a franciákat a San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker szeretné minél messzebbre segíteni, az oroszoknál a Utah Jazz alkalmazottján, Andrej Kirilenkón lesz nagy teher, míg a szerbek bombaerős keretének az Olympiakosz egyik legjobbja, Milos Teodoszics lehet a vezére.

Azon túl, hogy a rendkívül egységes és mindig veszélyes litván válogatottat biztosan megkülönböztetett figyelem kíséri mint rendezőt, talán nem túlzás azt állítani, hogy a legtöbb szem a németek erőcsatárára, az NBA friss bajnokára, Dirk Nowitzkira szegeződik. A Dallas Mavericksszel júniusban aranygyűrűt szerző játékos a napokban egy elismerést már zsebre tett, hazájában a sporttevékenységért kapható legmagasabb kitüntetést, az ezüst babérlevelet vehette át.

Abban azonban ő sem biztos, hogy az Európa-bajnokságon a válogatottjával nagy babérokra törhet, nem véletlen, hogy a minap az esélyeket firtató újságírói kérdésre csak ennyit felelt: „Először is győzzünk az első mérkőzésen Izrael ellen, a többit majd meglátjuk."

Minden bizonnyal Nowitzki is érzi, nagy meglepetés lenne, ha Németország beleszólhatna az aranyért folyó harcba, amelynek sikeres megvívásában ezúttal is a spanyolok, a szerbek, az oroszok és talán még a házigazdák reménykedhetnek leginkább.

FÉRFI KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, LITVÁNIA
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT B-CSOPORT C-CSOPORT D-CSOPORT
Nagy-Britannia Franciaország Bosznia-Hercegovina Belgium
Litvánia Németország Horvátország Bulgária
Lengyelország Izrael Macedónia Grúzia
Portugália Olaszország Finnország Oroszország
Spanyolország Lettország Görögország Szlovénia
Törökország Szerbia Montenegró Ukrajna
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik