Vajda Anna „félistenek” között Isztambulban

Vágólapra másolva!
2010.09.05. 12:01
null
Vajda Anna bízik benne, Törökországban is beválnak a számításai (fotó: Meggyesi Bálint – archív)
Vajda Anna két nappal 26. születésnapja után, vasárnap délután elutazik Törökországba kosárlabdázni. Ezt eddig is megtette már nemegyszer, ám eddig mindig egy magyar csapat játékosaként. A pécsi fekete-fehéret isztambuli sárga-kékre cserélő magasbedobó azonban életében most először ült fel úgy a repülőgépre, mint az Euroliga-győzelemre törő, Rátgéber László vezette Fenerbahce játékosa.

 

– Ellenfélként már sokszor találkozott leendő csapattársaival, de kit ismer közülük?
– Ivana Matoviccsal hat évvel ezelőtt, utolsó soproni szezonomban együtt játszottunk. Igaz, nem sokat kommunikáltunk, mert ő akkor már sztárnak számított, én meg vízhordónak, ráadásul az én akkori angoltudásom meglehetősen kezdetleges volt. Hana Machovával és Nevriye Yilmazzal pedig az All Star-gálákon kötöttünk ismeretséget.

– Milyennek találja őket?
– Yilmazról azt gondoltam először, amikor Párizsban találkoztunk, hogy én még ilyen szigorú nőt életemben nem láttam. Aztán kiderült, hogy nagyon vicces, megnyerő egyéniség. Ivana Matovics is mosolyogva üdvözölt a gdyniai All Staron. Hana Machová megilletődötten álldogált Gdyniában, és én voltam az első, aki odament hozzá. Láthatóan megkönnyebbült, és jót beszélgettünk.

– Játszótársa lesz Törökországban a világbajnok Penny Taylor és a földkerekség kosárlabdasportjának első számú női játékosa, Diana Taurasi. Várja már a találkozást?
– Persze, hogy várom. Penny Taylorral nincs is semmi gondom, ám Diana Taurasi…

– Mi a baj vele?
– Baj az nincs. Csak egyelőre elképzelni sem tudom, hogy egy félisten miért, hogyan áll szóba velem, egy apró pici porszemmel a gépezetben…

– Kérdezze Rátgéber Lászlót, aki Moszkvában edzette az amerikai – az ön szavaival élve – félistent! Nem hiszem, hogy rosszat mondana róla.
– Hallottam már sokaktól, akik ismerik, hogy Diana Taurasinak nincsenek sztárallűrjei. Egykori pécsi csapattársam, Nicole Ohlde például azt mondta, Diana roppant barátságos, közvetlen ember.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik