A Falco otthon, az ASE és a ZTE idegenben juthat tovább

Vágólapra másolva!
2009.05.08. 13:09
Ahogy arról már beszámoltunk, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) csütörtöki ülésén a férfiliga egyhangúlag elfogadta a szakmai bizottság korábbi javaslatát, hogy az erősebbik nem A-csoportos küzdelmei során két magyar játékosnak mindig a pályán kell lennie. Ez a szabály persze csak a következő idényben lép életbe. A mostani szezon ma a Szolnok–Atomerőmű, a Falco–Albacomp és a Dombóvár–ZTE meccsel folytatódik.
Kálmán László és a Falco ma továbbjuthat az Albacomp ellen
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Kálmán László és a Falco ma továbbjuthat az Albacomp ellen
Kálmán László és a Falco ma továbbjuthat az Albacomp ellen
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Kálmán László és a Falco ma továbbjuthat az Albacomp ellen
A nőknél már évek óta az az előírás, hogy csak három légiós játszhat egyszerre, a férfiaknál csak mostanra barátkoztak meg a szabállyal, és szavazták meg a klubok képviselői.

A döntés ellenére egy csapatnak lehet négy igazolt külföldije, de a mérkőzéseken egyszerre csak három lehet a parketten.

Ma három meccsel folytatódik a felsőházi rájátszás, de az új szabály természetesen nem érinti a találkozókat, mindegyik gárda a lehető legerősebb csapatát szerepeltetheti.

A Falco egy hazai sikerrel eldöntheti az Albacomp elleni negyeddöntőt, búcsúztatva ezzel az alapszakaszban sokáig élen álló fehérváriakat, akik pályaelőnnyel kezdték meg a negyeddöntőt, de rögtön az első meccsen hazai pályán vereséget szenvedtek a bajnoki címvédőtől.

Az Atomerőmű és a Zalaegerszeg is csatlakozhat a legjobb négy közé már korábban bejutó Pécshez, de nekik nehezebb a dolguk, mint a Falcónak, mert idegenben kellene győzniük, a Paksnak Szolnokon, a Zalaegerszegnek Dombóváron.

Ez utóbbi párharcban a Zalakerámia legutóbbi, keddi mérkőzésen 92–63-ra kiütötte a tolnaiakat, így joggal reménykedik abban, hogy ma lezárhatja a sorozatot.

„Legutóbb 1997-ben végeztünk az első négyben, így már a vezetők, a játékosok és a szurkolók is nagyon ki vannak éhezve a sikerre” – nyilatkozta Bodrogi Csaba, a zalaiak sportigazgatója, aki játékosként tagja volt az 1988-ban és 1990-ben bajnokságot nyerő együttesnek.

„Az idén adva van a nagy lehetőség: egy győzelemre vagyunk az elődöntőtől. Természetesen ha sikerül, másképp lehet tárgyalni a főszponzorral a jövőbeni támogatás mértékéről, azaz roppant fontos számunkra a négybe kerülés” – fogalmazott a sportvezető a mai meccs előtt.

Berényi Jánosnak kihívója van

Az MKOSZ ülésén emellett az is eldőlt, hogy június 25-én tartják a szövetség küldöttgyűlését. Ennek programjában tisztújítás is szerepel, amelyen Berényi János jelenlegi elnöknek vetélytársa lesz. A kihívó Szabó Zsolt, a Fortress International Investment Company amerikai biztosítótársaság magyarországi igazgatója, aki az összevont ligaülésen mutatkozott be; felvázolta a terveit, elmondta, hogy megválasztása esetén mit szeretne végrehajtani, s ígéretet tett arra, hogy két héten belül a szövetségnek és a klubvezetőknek részletes, kidolgozott tervet juttat el.


A NEGYEDDÖNTŐ EDDIGI EREDMÉNYEI

PVSK (1.)–Sopron (8.) 71–70 101–97 67–64
Atomerőmű (2.)–Szolnoki Olaj (7.) 86–73 69–78 89–70
Albacomp (3.)–Falco (6.) 88–92 97–101 100–90
ZTE (4.)–Dombóvár (5.) 101–99 52–77 93–62
  • A párharcok az egyik csapat 3. győzelméig tartanak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik