James 24. tripla duplája kellett a Cavs hosszabbításos sikeréhez

Vágólapra másolva!
2009.03.20. 08:00
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 136. játéknapján a Cleveland Cavaliers egy kevés pontot hozó meccsen, hosszabbítás után győzött hazai pályán a Portland ellen. A Los Angeles Lakers 114–106-ra verte meg a Golden State Warriorst, míg az Atlanta a Dallas ellen diadalmaskodott.
LeBron James 26 pontot dobott a Portland ellen
Fotó: Reuters
LeBron James 26 pontot dobott a Portland ellen
LeBron James 26 pontot dobott a Portland ellen
Fotó: Reuters
LeBron James 26 pontot dobott a Portland ellen
A Keleti főcsoportban élen álló Cleveland hazai pályán lépett pályára a nyugaton hatodik Portland ellen, és tekintve, hogy a Cavs otthon eddig egyszer kapott ki a szezonban, a hazaiak számítottak a találkozó toronymagas esélyesének.

Ennek ellenére a Trail Blazers kiváló védekezésével meg tudta lepni a Cavalierst, amit jelez, hogy a hazaiak az első negyedben mindössze 12 pontot szereztek.

A vendégek kezdő ötöse végig nagyon kiegyenlített teljesítményt nyújtott, de a cserék csupán 12 pontot tettek a közösbe, ez pedig döntőnek bizonyult.

A negyedik negyed hajrájában már végig a Cleveland vezetett, és Brandon Roy (24 pontjával csapata legjobbja volt) két perc alatt szerzett hat pontján múlott, hogy egyenlíteni tudtak a vendégek, de a hosszabbításra elfogyott a Portland lendülete.

A hazaiaknál (ezúttal is) a 26 ponttal, 11 lepattanóval és 10 assziszttal tripla duplát elérő LeBron James volt a nyerőember, aki pályafutása 24. tripla dupláját jegyezhette fel (a szezonban a hetediket). A Cavaliers újabb győzelmével már sorozatban hét megnyert meccsnél jár.

Akárcsak az Atlanta. A keleten negyedik helyen álló Hawks ezúttal otthon a Dallas ellen győzött 95–87-re. A hazaiaknál többen is kiváló teljesítményt tudtak nyújtani, és ez eredményezte az újabb sikert.

A mezőny legeredményesebb dobója a 24 pontos Joe Johson volt, de például a padról beszálló Ronald Murray is 19 pontot dobott 31 perc alatt. A vendégeknél Dirk Nowitzki volt a legjobb 23 ponttal (12 lepattanót is leszedett).

A Lakers az egyaránt 21 pontig jutó Pau Gasol (14 lepattanó is szerepelt a neve mellett), Kobe Bryant duó vezetésével győzött a Warriors ellen.

NBA

ALAPSZAKASZ, 136. JÁTÉKNAP
Los Angeles Lakers–Golden State Warriors 114–106
Cleveland Cavaliers–Portland Trail Blazers 97–92 – hosszabbítás után
Atlanta Hawks–Dallas Mavericks 95–87
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik