A Houston Rockets a Boston Celtics-et fogadja szerda hajnalban

Vágólapra másolva!
2008.03.18. 19:02
„Meddig tart, mondd, mondd meddig még?” – kérdezhetik az NBA ismerői a Houston elképesztő sorozata láttán. Rick Adelman csapata január 29-től kezdődően mindegyik meccsén győzött, összesen 22-szer nyertek Tracy McGradyék. Ezúttal viszont a liga egyik legjobb csapta, a keleti listavezető Celtics látogat a nyugaton első Rockets-hez.
Paul Pierce (balra) és társai rangadót játszanak Houstonban
Fotó: Imago (archív)
Paul Pierce (balra) és társai rangadót játszanak Houstonban
Paul Pierce (balra) és társai rangadót játszanak Houstonban
Fotó: Imago (archív)
Paul Pierce (balra) és társai rangadót játszanak Houstonban

A többek között Kevin Garnett, Paul Pierce, és Ray Allen nevével fémjelzett vendég együttes aratta eddig az idei szezonban a legtöbb győzelmet (53-at), és ők kaptak ki a legkevesebbszer (13-szor).

Persze a nagy tavaszi hadjárat során a texasiak begyűjtettek már számos értékes skalpot, többek között olyan gárdákat vertek meg, mint a Cleveland, a Denver, a Dallas, vagy éppen a Los Angeles Lakers (Kobe Bryanték vasárnapi legyőzésével ugrott a Nyugati főcsoport élére a Rockets). Ezek után a Boston ellen sem kell remegő lábakkal pályára lépniük Rafer Alstonéknak.

Ezt jelzi McGrady meccs előtti nyilatkozata is. „Tisztában vagyunk azzal, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de képesek vagyunk ismét győzni. A Lakers ellen is azt jósolta mindenki, hogy kikapunk, de mi megcáfoltuk a kétkedőket” – mondta a klasszis.

A Houston 22 veretlenül megvívott találkozója a második leghosszabb az NBA történetében, ennél többször egymás után csak a Los Angeles Lakers tudott nyerni az 1971-72-es szezonban (33-at). Abban a csapatban még a legendás Wilt Chamberlain is pattogtatott, és bajnoki címig jutott a gárda.

Erre az amerikai szakértők szerint nem sok esélye van a „rakétáknak”, hiszen McGradyn kívül csak Jao Ming nevezhető igazi világklasszisnak, de ő már hetek óta sérült, és idén már nem léphet pályára. Igaz azt sem gondolta volna senki, hogy ez a csapat ilyen sorozatra lesz képes.

A Rockets–Celtics találkozó előtt csak egy dolog tűnik biztosnak: a houstoni Toyota Centerben telt ház, 18 ezer néző előtt játszanak majd a csapatok az NBA idei szezonjának legnagyobb érdeklődéssel várt alapszakasz-meccsén.

A 128. JÁTÉKNAP PÁROSÍTÁSA

Detroit Pistons Denver Nuggets
Milwaukee Bucks Miami Heat
Chicago Bulls New Jersey Nets
Houston Rockets Boston Celtics
Dallas Mavericks Los Angeles Lakers
Sacramento Kings Golden State Warriors
Portland Trail Blazers Phoenix Suns
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik